Syke har rett til å stemme

Greta Jacobsen, formannskapssekretær - Klikk for stort bilde Mandag 13. september (noen steder også søndag 12. september) er det stortings- og sametingsvalg. Dersom du er syk, kan du stemme hjemme.

Publisert av Geir Bjørn Nilsen. Sist endret 30.08.2021

Hvis du på grunn av sykdom eller uførhet er forhindret fra å møte på valglokalet eller forhåndstemmelokalet, kan du søke om å få avgi stemme hjemme eller der du oppholder deg.  Du kan søke skriftlig eller via telefon, sier formannskapssekretær Greta Jacobsen. Hun sier at de som oppholder seg på en institusjon der det kan forhåndsstemmes, slipper å søke.

Valgreglene har fått forsterket aktualitet på grunn av covid-19-pandemien. De som blir pålagt isolasjon eller karantene på grunn av covid-19 kan nemlig også stemme hjemme.

- I henvendelsen/søknaden må du oppgi fullt navn, fødselsdato og -år, samt hvilken adresse du befinner deg på den siste uka før valget. Du må også oppgi et telefonnummer som vi kan nå deg på. Ta kontakt med din kommune hvis du har spørsmål eller ønsker hjelp til å søke om å få stemme hjemme.

Fristen for å søke er fredag 10. september kl. 10.00.

Søknad sendes:

Valgstyret i Andøy