Øvelse i Risøyhamn og på Andenes

IMG_6335.JPG - Klikk for stort bilde

 

Ved Risøyhamn skole og i skolens uteområde i dag mandag 9.5 og ved Andenes skole og skolens uteområde tirsdag 10.5 skal brannvesenet, ambulansetjenesten og politiet gjennomføre en samhandlings øvelse i PLIVO (pågående livstruende vold). Fra ca. kl. 1600 – 2000.

 

Under øvelsen vil det bli brukt blålys og sirener i forbindelse med øvelsesaktiviteten, sminkede markører og noe smell fra håndvåpen. Det blir IKKE brukt noe skarp ammunisjon.

 

Nødetatene ber om at forelder passe på slik at barn og unge ikke kommer inn på øvingsområdet. Området vil bli avsperret med sperretape og skilt.

Publisert av Marit Strand Nordheim. Sist endret 09.05.2016

Hva er PLIVO betegnelse for?

Pågående situasjon hvor en eller flere gjerningspersoner utøver livstruende vold med våpen/farlige gjenstander mot flere uskyldige personer. Politiet aksjonerer mot gjerningsperson(er) Brann og Helse skal aktivt bistå med livreddende tiltak.

 

PLIVO øvelse har bla. til hensikt å samtrene taktisk og operasjonelt nivå mellom nødetatene.

Brannperosnell har et yrke hvor faregraden ofte vil være betydelig, det samme gjelder til tider Politi og Helse.

For Brannpersonell kan det medføre arbeidsforhold hvor arb.taker i aktuelle situasjoner kan bli utsatt for farer som vil kunne være overhengende for både liv og helse. Vesentlig høyere enn tilfellet er i de fleste andre arb.forhold.

Betydelig usikkerhetsfaktor for innsatspersonellet kan oppstå hurtig med uventet utvikling i situasjon.

Karakteristisk for brannpersonell er å redde personer og verdier som befinner seg i faresonen, for eksempel  inne i brennende bygning – slukk/begrense omfang av brann/skade. Redde materielle verdier.

 

Det er svært viktig med øvelser, om mulig med senarioer så nært opp til reelle situasjoner som det vi forventes at nødetatene skal aksjonere i.

Det er den praktiske delen av PLIVO opplæringen som vil foregå ved øvelsene i Risøyhamn og på Andenes, mandag og tirsdag. Onsdag vil avsluttende opplæring for resternde personell i Vesterålen bli gjennomført på Sortland.

På onsdag 11.5 skal alt personell innefor brann, politi og ambulanse ha samtrent med bakrunn i å kunne aksjonere sammen ved ev. PLIVO hendelse i vår region.

 

 

 

Mvh.

Nødetatene

 

 
  • TelefonBilde 76 11 50 00
  • PostboksBilde Postboks 187, 8483 Andenes
  • Besøksadr: Rådhuset Storgt. 68
  • Org.nr. 945 624 809