I skarp rute med nytt sykehjem

Jonny Johansen er prosjektleder for det nye sykehjemmet på Åse. - Klikk for stort bilde Det nye sykehjemmet på Åse er i skarp rute, sier prosjektleder Johnny Johansen.

Publisert av Geir Bjørn Nilsen. Sist endret 19.07.2021

Det er flott utsikt på det nye sykehjemmet. - Klikk for stort bilde Bygget, som er på 2.800 kvadratmeter og koster 147 millioner kroner, har 24 rom, hvorav fire skjermede rom. I tillegg har bygget åtte dagplasser. Arbeidene begynte våren 2020, og skal etter planen være ferdig i begynnelsen av november.

 

Johansen melder at entreprenøren så langt er i skarp rute med bygget, men innflytting blir det ikke før i 2022.

 

- Vi skal ha tre måneder prøvedrift før vi overtar bygget fra entreprenøren. I denne prøveperioden skal vi også ha to uker med uavbrutt drift. Det vil si at alle tekniske komponenter på hele bygget skal fungere uten opphold under prøvedriften, sier prosjektlederen. Han både håper og tror at de ansatte og beboerne ved hjemmet blir fornøyd når de tar bygget i bruk.

 

Det er mange tekniske finesser i det nye bygget. Alle rom er for eksempel klargjort for å kunne bruke stolheis. Det er montert takskinner på alle rom mellom oppholdsrom og bad. Det er også montert vind- og solstyrt solskjerming på rommene. Det er ethernetuttak og trådløst nettverk for beboere, ansatte og besøkende. Skulle strømmen svikte, vil et aggregat automatisk starte. Det er innkjøpt varmevogner, som skal sørge for at maten holder seg varm under transport fra kjøkkenet og ut til beboerne.

 

Bygget er delt i tre fløyer. C-fløyen er mot øst, B-fløyen mot sør og A-fløyen ligger mot vest.

Se bildene under: Hvis du trykker på bildene får du se større versjoner.

Dette er det nye kjøkkenet. Prosjektleder Johnny Johansen peker på at det blir en betydelig oppgradering for de ansatte. | Fotograf: Geir Bjørn Nilsen Arbeiderne holder på å lage den nye Sansehagen. | Fotograf: Geir Bjørn Nilsen Nytt sykehjem på Åse. Det arbeides for fullt. | Fotograf: Geir Bjørn Nilsen Sjekk den utsikten. De som bor mot Andfjorden, får skikkelig flott utsikt, sier prosjektleder Johnny Johansen. | Fotograf: Geir Bjørn Nilsen
Elektrikerne arbeider for fullt med det nye sykehjemmet. | Fotograf: Geir Bjørn Nilsen Prosjektleder Johnny Johansen er fornøyd med det nye bygget, som blir ferdig før vinteren, men ikke tas i bruk før i 2022. | Fotograf: Geir Bjørn Nilsen


 

 
  • TelefonBilde 76 11 50 00
  • PostboksBilde Postboks 187, 8483 Andenes
  • Besøksadr: Rådhuset Storgt. 68
  • Org.nr. 945 624 809