Nedadgående trend, men fortsatt en del smitte

hedda.jpg - Klikk for stort bilde Andværingenes eksepsjonelle vilje til å teste seg gjorde at smitteutbruddet ble kraftig begrenset, sier smittevernlege Hedda Mørch.

Publisert av Geir Bjørn Nilsen. Sist endret 09.11.2021

I uke 41 ble det tatt 18 tester. To av testene var positive fredagen den uka.

I uke 42 ble det tatt 428 tester, 24 var positive.

I uke 43 tok vi 277 tester, 12 var positive.

I uke 44 ble det tatt 152 tester. Seks av disse var positive.

Det har vært positive tester også denne uken (uke45).

Andøy kommune har tidligere meldt om alle positive tester samme dag som vi har fått svar.

Denne strategien endres noe.

- Dette endres for å kunne gi mest mulig nyttig informasjon til befolkningen. Det er stigende smitte i hele Nord-Norge nå, og det forventes at det vil være noen som tester positivt hver uke, sier smittevernlege Hedda Mørch.

Fremover vil vi melde om utviklingen fra uke til uke.  I tillegg vil det kunne komme tilleggsinfo når vi ser det som nødvendig.

I starten av neste uke vil det komme en oppdatering om hvordan smitten har utviklet seg denne uken.

- Når mange nå er vaksinert, er koronaviruset mindre farlig fordi vaksinen beskytter mot alvorlig sykdom. Jeg vil oppfordre at alle som kan til å vaksinere seg, sier Hedda Mørch.

Andøy kommune fortsetter å følge situasjonen lokalt og nasjonalt nøye. I tiden fremover vil det også komme informasjon til befolkningen når noe endrer seg eller det er spesielle beskjeder som er viktig at befolkningen får.  Det kan også komme påminnelser om gjeldene smittevernråd til befolkningen, sier smittevernlegen.

- Den smittede gir selv beskjed til de som er nærkontakter, slik at berørte uansett får beskjed samme dag som smitten blir oppdaget. I tillegg vil det komme en ukentlig oppdatering fra kommunen, sier smittevernlegen.

Hun minner om at det i Lofoten og Vesterålen anbefales å holde 1 meter avstand i det offentlig rom, i tillegg til de nasjonale rådene:

Les rådene her.