Ga oppdrag til seks kunstnere

Pleie- og omsorgsleder Mette Larsen (til venstre) og avdelingsleder ved ABBS, Lena Johannessen, gleder seg til  å ta det nye sykehjemmet i bruk. - Klikk for stort bilde Seks kunstnere er tildelt utsmykkingsoppdrag til det nye sykehjemmet på Åse.

Publisert av Geir Bjørn Nilsen. Sist endret 19.11.2021

Oppdragene går til Astrid Aleksandersen, Trude Lind Oftedal, Atelier Nøss v/ Siri Tøllefsen, Bent Aune, Hilde Witzøe og Espen Bergersen. Alle disse er bosatt eller har vært bosatt i Andøy.

Til sammen bruker Andøy kommune en halv million kroner på utsmykning av sykehjemmet. De ulike kunstnerne har fått oppdrag av varierende størrelse.

Innkjøpsansvarlig i Andøy kommune, Marit Strand Nordheim, sier at det var usedvanlig stor interesse om å få utsmykkingsoppdrag.

- Vi sendte ut anbudsdokumenter til 16 kunstnere og fikk 11 tilbud fra 12 kunstnere. Av disse har vi plukket ut seks, sier Strand Nordheim.

Hun sier det er veldig sjelden Andøy kommune får så mange tilbydere på banen når det utlyses anbud. Hun er derfor kjempeglad for den store responsen.