Åpent møte med næringslivet i Andøy

aapnetmoete.jpg - Klikk for stort bilde

Andøy kommune  er i gang med søknadsprosessen  om å få status som omstillingskommune. Den 28. februar 2017 ble første møte med næringslivsaktørene i Andøy gjennomført. Godt over 100 personer møtte opp og engasjementet var stort. 

 

 

 

 

Publisert av Charlotte Heimtoft Lassesen. Sist endret 13.03.2020

 Møtet ble åpnet av Mia Kvalvik Eliassen som sang "Trur æ", en av sangene fra fjorårets juleforestilling på "Annie" der hun hadde en av hovedrollene.  En fantastisk flott åpning og hun la på mange måter lista for det videre arbeidet vi i Andøy skal gjøre fremover.

 

Ordfører Jonni Solsvik ønsket velkommen, og næringssjef Brita Erlandsen orienterte om hvor i prosessen vi befinner oss med tanke på utarbeidelse av søknaden. Trond Eirik Dekko Andersen fra Innovasjon Norge orienterte om mål og forutsetninger ved en omstillingsstatus, og hva midlene kan brukes til.

 

Gruppearbeid

Esseni  AS er engasjert for å kartlegge og  utarbeide forslag til retning i utviklingsarbeidet vi skal gjøre.  Berit Laastad i Essensi  innledet om strategiutvikling generelt og om det arbeidet vi i Andøy må gjøre for å lage et forslag til strategi de neste årene.  Det handlet  om hvilket ståsted kommunen har idag, og hvor ønsker vi å være i et lengre persektiv. Deltakerne ble delt inn i grupper og fikk følgende oppgaver:

 

A. Muligheter og utfordringer for Andøysamfunnet, sett i et næringsperspektiv

B. Viktige vekstområder som bør prioriteres i en omstillingsstrategi for Andøy

 

Deltakerne ble plassert  i ni ulike grupper på tvers av næringene de representerte.  Kreativiteten og entusiasmen var stor og mange gode forslag og innspill ble presentert.

 

Samhold og engasjement

Gruppene var samstemte om hvilke områder det bør satses på og det var tre ord som gikk igjen i beskrivelsen av Andøy. Det var "Beliggenhet", "Nærhet" og "Unikhet".  Alle gruppene var enige om at både engasjementet og samholdet i kommunen er noe vi kan være stolte av.

 

Møtet ble avsluttet med noen strofer  fra musicalen "Annie", denne gangen fremført av ordfører Jonni Solsvik, som kommer til å bli husket.

 

I dagene 1.-3. mars vil Berit og Carina i Essensi intervjue mer enn 30 bedrifter og organisasjoner om deres syn på næringstutvikling og eventuelt hvilke planer deres bedrifter har i nær framtid.

 
  • TelefonBilde 76 11 50 00
  • PostboksBilde Postboks 187, 8483 Andenes
  • Besøksadr: Rådhuset Storgt. 68
  • Org.nr. 945 624 809