Spillermidler

Kulturkontoret er avdelingen som har ansvar for spillemiddel ordningen (også kalt tippemidler) i kommunen. Spillemidlene deles ut via Nordland fylkeskommune, og Andøy kommunes rolle er å veilede søkere, saksbehandle søknader lokalt og til slutt legge frem et forslag til prioritering for kommunestyret. 

Hva skal til for å få spillemidler til sitt prosjekt?   

Å søke spillemidler er et omfattende prosjekt som har en rekke krav som krever tid. Hovedsaklig brukes ordningen for å få tilskudd til større realiseringer, ombygginger og rehabiliteringer av anlegg for fysisk aktivitet i kommunen. Prosjektet du ønsker å søke midler til må være nevnt i kommunens plan for idrett og fysisk aktivitet, og du må ha vært i kontakt med kommunen om prosjektet før fysisk arbeid med et anlegg startes.

Prosjektet må ha god dokumentasjon. Herunder tilbud fra leverandører og entreprenører som skal brukes, tegninger og annen beskrivelse av tiltaket. Finansieringsplanen må også være på plass og dokumentert. 

Alt dette og mere til kan du få hjelp med ved å kontakte kommunen før du søker. 

Hvordan er saksgangen for spillemidler?

Et spillemiddelprosjekt må først være nevnt i kommunedelplan referert til over. Dersom dette er på plass er det krav om møte med kommunen, og i Andøys tilfelle er det kulturkontoret som har ansvaret for spillemidler.

Søknadsfristen er vanligvis tidlig i oktober hvert år. Når søkanden er sendt inn er det opp til saksbehandler i kommunen til å se over søknaden og vurdere om den skal videre til kommunestyret. Her vil sakbehandler ta kontakt med søker. Søknader som skal til behandling vil bli satt opp i en prioritert liste, så er det kommunestyret som til slutt vedtar en prioritering av søknader. 

Etter kommunal saksbehandling sendes søknaden videre til fylkeskommunen 15. januar. Der behandles saken i løpet av våren og et eventuelt tilsagnsbrev komme erfaringsvis ila juli. 

Regler og bestemmelser for spillemidler:
https://www.regjeringen.no/contentassets/2db68158cc544b7588a0565b86ff8e62/v-0732-b_2022_nett.pdf

Trykk her for å søke spillemidler

Har du spørsmål?  
Ta kontakt!

KONTAKT KULTURKONTORET