Andøymuseet

IMG_4007.JPG - Klikk for stort bilde

Andøymuseet er den kommunalt eide museumsvirksomheten i kommunen. Andøymuseet er en del av Museum Nord, som er ansvarlig for drift av de museene i Ofoten, Vesterålen og Lofoten som får driftsstøtte over Kulturdepartementets tilskuddsordning for museer.

Andøymuseet består i dag av to anlegg, et på Andenes og et i Risøyhamn. Overgårdbrygga, Øymuseet og Polarmuseet ligger i nærheten av fyret på Andenes. Overgårdbrygga inneholder gamle trebåter og fiskeutstyr. På Polarmuseet kan du se ei utstilling om Svalbard og fangstmannen Hilmar Nøis. Du kan få et innblikk i den unike geologien på Andøya og lære litt om «Pomortida» på Andenes. Polarmuseet er åpent i juni – august hver dag, mens etter avtale resten av året.

Museumsgarasjen; Øymuseet er en del av Skulpturlandskap Nordland. En tysk kunstner; Raffael Rheinsberg står bak museumsinstallasjonen. Øymuseet er åpent for besøk i juni – august.

 Selve fyrtårnet er et blikkfang og det 4 høyeste i Norge, her kan du gå alle trappetrinnene opp for en magisk utsikt ! Om sommeren er det Polarmuseet du må henvende deg til om du vil i fyret.

I Risøyhamn finner du Bygdetunet, et lite friluftsmuseum av 5 bygninger. Her arrangeres Risøyhamn-martnaden og julegrantenning, og du kan komme inn i bygningene for å se. Koselig  formiddagskafe hver onsdag i juli og august. Ellers i året - kontakt oss , så åpner vi.

 

Publisert av Marit Strand Nordheim. Sist endret 14.08.2015

IMG_4009.JPG - Klikk for stort bilde IMG_4010.JPG - Klikk for stort bilde

 

Kontaktinformasjon:

Besøksadresse: R. Withs gt. 9 , Andenes og Hamarøyneset, Risøyhamn

Postadresse: Museum Nord – Andøymuseet, postboks 11, 8483 Andenes

Telefon: 76 11 54 32/474 68 568

andoymuseet@museumnord.no

www.museumnord.no/andoy

 
  • TelefonBilde 76 11 50 00
  • PostboksBilde Postboks 187, 8483 Andenes
  • Besøksadr: Rådhuset Storgt. 68
  • Org.nr. 945 624 809