Pomorhandel i kontekst

Helena viser frem ressurspermen om Pomorhandelen - Klikk for stort bildeHelena viser frem ressurspermen om Pomorhandelen Dette er navnet på den nylige utgitte temapermen utviklet av Helena Ijtsma på oppdrag fra Andøy kommune.

Publisert av Sindre Wolf. Sist endret 16.01.2019

Et utsnitt av noe av det du finner i permen - Klikk for stort bildeEt utsnitt av noe av det du finner i permen Permen er et læremiddel som elever og lærer i Andøy kan bruke til å utforske en spennende, om litt ukjent tid for noen. Pomorhandelen med russerne via Barentshavet var en viktig brikke i å bygge Nord-Norge. Korn kom sjøveien fra Russland, og tilbake med seg fikk de rikelig med fisk. Dette skapte spennende møter og et samfunn som vi nok ikke helt kan se for oss i dag. Byttehandel, kulturutveksling og kunnskapsdeling som helt klart har vært med på å farge regionen vår.

Permen drar opp en rekke interessante tematikker for 3.-4. trinn, mellomtrinnet og ungdomstrinnet knyttet til pomorhandelen, og lar elever utforske en tid hvor til og med kinesisk porselen fant veien frem til Nord-Norge.

Permen er nå distribuert til alle skoler, samt Museum Nord og andre samarbeidspartnere.

Andøy kommune vil takke Helena Ijtsma for at hun tok oppdraget, og for å ha produsert et godt og solid produkt som vil være et godt tillegg til skolene i kommunen. 

 
  • TelefonBilde 76 11 50 00
  • PostboksBilde Postboks 187, 8483 Andenes
  • Besøksadr: Rådhuset Storgt. 68
  • Org.nr. 945 624 809