Veldig mange har ikke meldt seg til 3. dose

IMG_0322.jpg - Klikk for stort bilde Veldig mange andværinger, som fyller 65 år i år eller er eldre, har fortsatt ikke meldt seg for å få vaksinedose nummer tre.

Publisert av Geir Bjørn Nilsen. Sist endret 11.11.2021

- Så langt har vi satt 200 3. doser og litt over 300 personer har meldt seg for å få oppfriskingsvaksine, dose nummer tre. Det er et stort antall – flere hundre – som ikke har meldt seg til oppfriskingsdosen, sier vaksinekoordinator Alfhild Dragland.

 

Hun ber alle som er i gruppen om å melde seg.

 

- Primært ber vi om at folk sender oss e-post til koronavaksine@andoy.kommune.no eller sender SMS til 913 37262. Oppgi navn og telefonnummer på den som ønskes vaksinert.

Vaksinekoordinatoren ønsker at flest mulig skal melde seg, uavhengig av når de fikk vaksinedose nummer to, men det er viktigst at de som fikk andre dose i tidsrommet februar, mars, april og mai melder seg raskt.

En oppfriskningsdose er en vaksine til personer som har hatt god effekt av de to første vaksinedosene, men som over tid får dårligere beskyttelse mot å bli alvorlig syk eller dø dersom de smittes med koronaviruset. Målet med en slik oppfriskningsdose er å øke beskyttelsen mot å bli alvorlig syk ved smitte, bedre forutsetningene for høy grad av beskyttelse også mot nye virusvarianter, samt å forlenge beskyttelsen.

Mange andværinger har fått, eller skal få, influensavaksine. Da kan det være verdt å minne om at det skal gå minst seks måneder mellom koronavaksine nummer to og koronavaksine nummer tre. Det skal gå en uke mellom en koronavaksine og en influensavaksine.

 
  • TelefonBilde 76 11 50 00
  • PostboksBilde Postboks 187, 8483 Andenes
  • Besøksadr: Rådhuset Storgt. 68
  • Org.nr. 945 624 809