Vær forsiktig etter opphold i Oslo-området

IMG_2331.jpeg - Klikk for stort bilde På grunn av den nye mutasjonen av koronaviruset rundt Oslo og Follo ber vi personer som har vær eller skal dit, om å passe ekstra godt på.

Publisert av Linn Foyn Therkelsen. Sist endret 08.02.2021

Rundt Oslo er det en ny mutasjon av koronaviruset som ser ut til å være mer smittsom. Til nå er det ikke kjente tilfeller av det i Vesterålen.

 

Ber reisende være ekstra forsiktig

 

Her i Vesterålen er smittesituasjonen rolig og håndterbar, og slik ønsker vi at det skal fortsette å være. Blant annet for at vi fortsatt skal kunne ha fullt fokus på å planlegge og gi koronavaksine.

 

Derfor har kommuneoverlegene i Vesterålen gått sammen, og ber innbyggerne om følgende. Hvis du har vært eller skal til Oslo-området i tiden fremover bør du være ekstra forsiktig når du kommer tilbake hit etterpå.

 

De ti kommunene som er omfattet av utbruddet per 23. januar er Enebakk, Frogn, Indre Østfold, Moss, Nesodden, Nordre Follo, Oslo, Vestby, Våler og Ås.

 

Disse anbefalingene gjelder

 

Kommuneoverlegene har følgende anbefalinger:

 

  • Ingen bør reise til Osloregionen, eller ta imot besøk derfra, dersom det ikke er nødvendig.

 

  • Som før vil «nødvendig» ha forskjellige definisjoner. Arbeidsreiser som er avgjørende for drift og bevaring av arbeidsplasser kan være nødvendige. Besøk til alvorlig syke nærstående kan også være det.

 

  • Dersom du innen de to siste ukene har vært i Osloregionen, må du være ekstra obs på symptomer på sykdom. Du skal ha svært lav terskel for å teste deg. Husk samtidig at negativ test ikke utelukker smitte dersom den tas før du får symptomer.

 

  • Dersom du innen de to siste ukene har vært i Osloregionen, bør du i størst mulig grad unngå arrangementer, butikker og ansamlinger med flere mennesker de første ti dagene.

 

Ingen søringkarantene per nå

 

Som vanlig vurderer vi kontinuerlig de lokale reglene. Hvis et utbrudd oppstår nå, vil man kunne se samme type restriksjoner her som man nå har rundt Oslo. Vi ønsker likevel å presisere at det ikke er aktuelt å innføre generell karantene for alle som har oppholdt seg i Sør-Norge eller Osloregionen.

 

I starten av pandemien hadde vi søringkarantene i nord. Da var situasjonen slik at det nesten ikke var smitte i nord, og mye i deler av Sør-Norge. Nå er det smitte i det meste av landet, inkludert Nord-Norge. Per nå er det altså ikke aktuelt med en søringkarantene.

 

.

 
  • TelefonBilde 76 11 50 00
  • PostboksBilde Postboks 187, 8483 Andenes
  • Besøksadr: Rådhuset Storgt. 68
  • Org.nr. 945 624 809