Støtt opp om lokalbutikken

Samskap - Klikk for stort bilde

Korona-epidemien byr på utfordringer for mange. Samskap tar nå grep for å hjelpe lokale bedrifter gjennom krisen, og lanserer nettbutikk for Andøy-bedrifter. 

Publisert av Robin Vestgård Jørgensen. Sist endret 30.03.2020

Hjemmekarantener og strenge restriksjoner går hardt ut over småbutikker og andre. I Andøy er særlig reiseliv og varehandel rammet av den pågående korona-epidemien.


- Lokalbutikken trenger deg nå, sier Brita Erlandsen, programleder i Samskap. - Det vet vi alle. Men når man sitter i karantene eller er redd for å bli smittet, er det vanskeligfor mange å gå og handle. Derfor bringer vi nå lokalbutikken til deg!

Nettbutikk for Andøy-bedrifter
Det settes nå opp en enkel nettbutikk hvor Andøy-bedrifter får mulighet til å tilby sine produkter og tjenester. På lengre sikt skal det utvikles en fullverdig nettbutikk for Andøy, med nødvendige betalings- og logistikkløsninger.

- Vi hadde oppstartsmøte i dag, og målet er lansering 1. april, forteller Erlandsen - Vi er allerede i dialog med flere bedrifter som er veldig positive til initiativet. I denne utfordrende tiden er vi nødt til å være kreative og bidra til å sikre arbeidsplasser og en attraktiv handelsnæring i Andøy.

Finansieres av omstillingsmidler
Det er Andøy Næringsforening, Visit Andøy og Samskap som har tatt til initiativ til nettbutikken. Samskap vil dekke prosjektet, slik at dette ikke blir en utgift for butikkene selv.

De som allerede har nettbutikker vil kunne lenke disse opp mot siden, slik at det blir lett for besøkende å finne alt på ett sted. I første versjon vil det også bli tilbudt løsninger på sosiale medier for å bestille via nett og telefon, før en mer helhetlig betalingsløsning kommer på plass etter hvert.

Varehandel under press
- Varehandelen i Andøy har lenge vært under press på grunn av økt netthandel og en stor nedgang i befolkningen. Korona-epidemien har gjort dette enda vanskeligere, sier Erlandsen. - Heldigvis er butikkene i Andøy gode på å lage opplevelser slik osm Barnas Torgdag på Andenes, Nordmeladagan og Martnad i Risøyhamn i tilknytning til handelsstanden.

Etter hvert som vi går tilbake til en mer normal situasjon kan vi også samkjøre dette i en slik “Andøyportal”, hvor du både kan handle varer fra Andøybutikker, få informasjon om opplevelser og andre aktiviteter i Andøy.

Ønsker din bedrift å være med på nettbutikken? Ta kontakt med prosjektleder Siv Loe på  siv.loe@andoy.kommune.no eller 95 33 55 65

 
  • TelefonBilde 76 11 50 00
  • PostboksBilde Postboks 187, 8483 Andenes
  • Besøksadr: Rådhuset Storgt. 68
  • Org.nr. 945 624 809