Status for koronasmitte 15. desember

Koronatesting. Foto Linnft - Klikk for stort bilde Den siste tiden har syv personer blitt smittet av koronaviruset i Andøy.

 

Publisert av Linn Foyn Therkelsen. Sist endret 09.02.2021

Denne artikkelen er skrevet 15. desember. Den inneholder en oversikt over koronasituasjonen i kommunen på dette tidspunktet.

 

Det siste tilfellet er nærkontakt til den ansatte i Andøy kommune som ble bekreftet smittet forrige uke.

- Vi har god tro på at utbruddet i Andøy de siste to ukene nå er slått tilbake, men helt sikker kan vi ikke være før nærmere helga, sier kommuneoverlege Astrid B. Holm.

 

Ingen nye nærkontakter

Personen som i dag ble bekreftet smittet, har vært i karantene siden onsdag i forrige uke. Det er derfor ingen nye nærkontakter.

-  Vedkommende har milde symptomer og er ved godt mot, sier kommuneoverlegen.

 

Kommuneansatt smittet forrige uke

Det var forrige uke at en ansatt i avdeling for psykisk helse og avhengighet ble bekreftet smittet. Personen ble etter all sannsynlighet smittet i annen kommune.

 

De andre som er ansatt i avdelingen regnes som nærkontakter. De er testet, og alle fikk negativt svar. Frem til 17. desember er de i karantene, og jobber fra hjemmekontor. 

 

- Vi ser fram til å gjenoppta vanlig tjeneste fra 18. desember. Vi vil fortsatte å ha fokus på trygghet og smittevern når vi åpner for kontakt igjen, sier avdelingsleder Tone Neergaard.

 

Pasienter følges opp over telefon

  • Pasienter som har vært i direktekontakt med den ansatte vil bli ringt av behandler og kommunens smittevernteam.
  • Andre pasienter som har vært hos avdelingen denne uken vil bli kontaktet av sin behandler.

Fram til karantenetiden er over følges pasienter opp på telefon. Spesialisthelsetjeneste og fastlegene informeres for å sikre at det blir en forsvarlig oppfølging av pasientene.

Det jobbes med å finne en alternativ løsning til utdeling av brukerutstyr i denne perioden.

 

Familie på fem smittet

De fem andre personene er del av samme familie. Dette er en familie med tre barn som er smittet fra samme utbrudd. Familien er snart ferdige i isolasjon, og er da ikke lenger smittefarlige.

Karantenen for nærkontaktene rundt dette utbruddet var ferdig lørdag 12. desember.

 

Andenes skole åpen igjen

En av personene som ble bekreftet smittet, er elev ved Andenes skole. Andenes skole er åpen nå, men var stengt i en uke fra 7. desember. Årsaken var at smitteteamet ikke hadde oversikt over nærkontaktene da utbruddet startet. 

 

Spørsmål ved inngangen til Andenes legekontor

Framover vil det bli innkomstscreening av alle pasienter som kommer inn på Andenes legekontor. Det betyr at det vil sitte en person ved inngangen og spørre pasientene om tegn på luftveissymptomer. Kun de som har fysiske timer hos lege og laboratoriet får komme videre inn.

 

Vi ber alle som er i karantene følger reglene for karantene, og at de ikke møter på legekontoret.

For reseptbestillinger og andre spørsmål kan du ringe legekontoret på 76 11 51 30. 

 
  • TelefonBilde 76 11 50 00
  • PostboksBilde Postboks 187, 8483 Andenes
  • Besøksadr: Rådhuset Storgt. 68
  • Org.nr. 945 624 809