Siste nytt fra kommuneoverlegen

Kommuneoverlege Astrid B. Holm - Klikk for stort bilde Denne uken fikk vi et nytt tilfelle av korona i Andøy. I dette nyhetsbrevet gir kommuneoverlege Astrid B. Holm deg siste nytt om korona-situasjonen i Andøy. 

Publisert av Tuva Grimsgaard. Sist endret 02.11.2020

Raskt kontroll
Denne uken fikk vi et nytt tilfelle av korona i Andøy. Dette er det første tilfellet i Andøy siden august. Så langt har totalt seks personer i Andøy testet positivt for korona.

Heldigvis fikk vi raskt oversikt over smittesituasjonen. Den syke ble satt i isolasjon og nærkontaktene i karantene i løpet av de første timene etter at beskjeden kom. 

Godt samarbeid
Denne gang ble det en del kontakt ut mot andre kommuner. Vi fikk prøvd hvor godt systemet virker, og kommunikasjonen mot andre smittevernvakter gikk veldig greit.

Vi har nå hatt pandemi siden mars 2020, etter hvert er det flere og flere kommuner som har hatt smittetilfeller og fått erfaring med hvordan håndtere et utbrudd. Det merkes godt for oss som jobber i helsesektoren. 
 

Takk for at dere følger smittevernrådene!
Vil igjen minne Andværingene på smittevernreglene: 
  • Hold avstand
  • Vask hender
  • Unngå reiser som ikke er helt nødvendig.
  • Skal du arrangere et selskap, husk å holde god oversikt over de som deltar med navn og telefonnummer. Dette er avgjørende for god smitteoppsporing ved en eventuell smitte i selskapet. Du kan lese mer om dette på Folkehelseinsituttet sine nettsider.

Råd for reisende
Jeg vil spesielt anbefale reisende å følge godt med på smittesituasjonen i Norge. Er du beboer i et område med mye smitte, eller skal reise til et område med mye smitte, tenk deg om to ganger før du gjennomfører en reise som ikke er helt nødvendig. 
  • Blir du syk på reise, ta kontakt med lokal koronatelefon eller legevakten på 116 117.  
 
600 tester
Til sammen har vi i Andøy snart tatt 600 korona-tester. Koronatelefonen og fastlegekontorene gir fortsatt råd om og når man skal testes. Ring koronatelefonen på 941 79 513 hvis du er i tvil eller mistenker smitte. 

Med vennlig hilsen
Astrid Bertinussen Holm
Kommuneoverlege i Andøy
 
 
  • TelefonBilde 76 11 50 00
  • PostboksBilde Postboks 187, 8483 Andenes
  • Besøksadr: Rådhuset Storgt. 68
  • Org.nr. 945 624 809