Siste nytt fra kommuneoverlegen

Kommuneoverlege Astrid B. Holm - Klikk for stort bilde Kommuneoverlege Astrid B. Holm gir oss siste nytt om korona-situasjonen i Andøy kommune.

Publisert av Tuva Grimsgaard. Sist endret 10.11.2020

Vi er kommet til 12. juli, og det er gått nøyaktig fire måneder siden Norge stengte ned som følge av koronapandemien som var på vei. Helsevesenet trengte tid til å omorganiseres, vi måtte på kort tid forberede oss på det verste. 

 
115 testet i Andøy, alle negative
I Andøy fikk vi heldigvis god tid til å planlegge. Vi omorganiserte helsetjenesten, fikk på plass koronatelefon, et koronateam og en egen korona-avdeling på ABBS for å forebygge smitte til andre pasienter ved et utbrudd. Også kommunens beredskapsgruppe har fått prøvd seg i praksis.
 
I løpet av disse ukene har vi testet vel 115 personer i Andøy, og ingen har så langt testet positivt på prøven. Gjett om vi alle er glade for det! Norge har lyktes i sin satsning på å slå tilbake mot pandemien. 
 
Pandemien tar ikke ferie
Men verken her hjemme eller ute i verden er det over riktig ennå. Selv om smittekurven har flatet ut i Norge, stiger fortsatt smittetallene i andre deler av verden. 
 
Fra 15. juli åpner Norge opp for flere utenlandske turister, og vi nordmenn kan reise til store deler av Europa. For å sikre at dette skjer på en trygg og forsvarlig måte, vil reisende fra områder med mye smitte fortsatt ikke få lov til å komme hit. Hvilke områder som regnes som trygge kan endres på kort varsel. 
 
Men selv om vi tar våre forholdsregler betyr mer reisevirksomhet uansett nye muligheter for smitte. Vær derfor forsiktig også framover. Unngå store folkeforsamlinger, hold avstand, hold deg hjemme om du er syk, vask hender og respekter karantenereglene.   
 
Fest og fellesskap
Mange har savnet sitt gamle liv de siste månedene. Sommermånedene er høytid for sosiale sammenkomster, og mange ønsker nå å invitere på fest og andre arrangement.
 
Husk at du som arrangør har ansvar for at de som kommer følger reglene. Les deg opp på offisielle råd før du inviterer på fest. På nettsiden Helsenorge.no finner du grundig informasjon og nyttige råd, uansett om du skal arrangere en sammenkomst, på reise eller om helsen svikter. 
 
Ta kontakt for råd og testing!
Finner du ikke svar på det du lurer på på nett kan du:
  • Ta kontakt med kommunens koronatelefon for råd, telefon 941 79 513 mandag-fredag 9-12. 
  • Har du behov for å komme i kontakt med fastlege, ring Andenes legekontor på 76 11 51 30 eller Risøyhamn legekontor på 76 14 42 00. Begge kontor er åpne hele sommeren. 
  • Kommer du på besøk til Andøy og har behov for legetjeneste, bruk vårt døgnåpne legevaktnummer 116 117.    
 
Fortsatt god sommer. 
 
Med vennlig hilsen, 
kommuneoverlege
Astrid Bertinussen Holm 
 
  • TelefonBilde 76 11 50 00
  • PostboksBilde Postboks 187, 8483 Andenes
  • Besøksadr: Rådhuset Storgt. 68
  • Org.nr. 945 624 809