Resultater fra helgens tester

P1155558 – Kopi.JPG - Klikk for stort bilde 38 personer ble testet for korona i helgen. Det har kommet svar på alle prøvene, og totalt var det ett positivt prøvesvar.

Publisert av Linn Foyn Therkelsen. Sist endret 12.11.2020

.

 

Vi har nå fått svar på alle de 38 prøvene som ble tatt i helgen. Alle prøvene er negative, bortsett fra én. Dette er tilfellet vi fortalte om på søndag. Vedkommende var allerede i karantene, og har ingen nye nærkontakter. 

 

De som testet negativt, må fremdeles være i karantene. Den varer i 10 dager selv om testen er negativ. Reglene for karantene og isolasjon finner du her. 

 

Skolene holder åpent

 

Noen av nærkontaktene er elever på ungdomsskolen og på videregående skole. Disse er testet og er i karantene. Kommuneoverlegen vurderer at det er trygt å holde skolene åpne, og vurderer denne situasjonen fortløpende. 

 

Koronatelefonen

 

Dersom du har mistanke om at du kan være smittet av koronaviruset bør du teste deg. Koronatelefonen er åpen fra mandag til fredag, fra klokka 09 til 12. Telefonnummeret 941 79 513.

 

Det er stor pågang på koronatelefonen. Dersom du ikke får svar i åpningstiden kan du ringe igjen senere, eller sende en SMS.

 

Dersom du i en helg tror du kan være smittet, gjør du følgende.

 

- Hold deg for deg selv hjemme. Når mandagen kommer, tar du kontakt med fastlege eller ringer koronatelefonen. Hvis du er alvorlig syk, ringer du legevakt på telefon 116117. Er du kritisk syk ringer du 113, sier Astrid B. Holm.

 

Ingen lokale tiltak

 

Per i dag har kommuneoverlegen vurdert at det ikke nødvendig å innføre lokale tiltak.

 

- Men det vi vil vurdere også det fortløpende, sier Holm.

 

Fra nasjonalt hold er det anbefalt hjemmekontor for de som kan. Det gjelder også for Andøy; kan du ha hjemmekontor så bør du det.

 

.

 
  • TelefonBilde 76 11 50 00
  • PostboksBilde Postboks 187, 8483 Andenes
  • Besøksadr: Rådhuset Storgt. 68
  • Org.nr. 945 624 809