Normal hverdag fra lørdag klokken 1600

Astrid-2.jpg - Klikk for stort bilde Regjeringen har besluttet at Norge går over til en normal hverdag med økt beredskap lørdag 25. september klokken 16.00.

Sist endret 24.09.2021

Norge går da over til normal hverdag med økt beredskap, opplyste statsminister Erna Solberg i dag. Hun understreker at pandemien ikke er over.

 

–  Selv om hverdagen nå blir som normal for de fleste, er ikke pandemien over. Folk vil fremdeles bli syke og derfor er det viktig at alle vaksinerer seg. I tillegg vil samfunnet ha økt beredskap og raskt kunne iverksette tiltak hvis situasjonen tilsier det. Kommunene vil fortsatt ha en viktig rolle i å reagere hvis utbrudd fører til at kapasiteten i helsetjenesten utfordres, understreker Solberg.

 

Råd og regler normal hverdag med økt beredskap

 

Les mer her.

 

Hvilke regler forsvinner 25. september kl 1600

Les mer her.

 

Nedjustert TISK fra 27. september

Nedjustert TISK (testing, isolasjon, smittesporing, karantene) innebærer at færre må gå i karantene og at kommunene i mindre grad skal drive med smittesporing.

Karantene blir et råd til de mest smitteutsatte: Personer som er i samme husstand eller er tilsvarende nære, og som samtidig er uvaksinerte/ikke-fullvaksinerte.

Øvrige nærkontakter fritas fra plikt til smittekarantene.

Rutinemessig smittesporing begrenses til nærkontakter som er husstandsmedlemmer og tilsvarende nære.

 

Andøy kommune jobber i helga med å klargjøre hvordan de nye  reglene skal praktiseres. Vi vil oppdatere så snart det er tatt beslutninger.

Les mer her

 

 

 

 

 


 

 
  • TelefonBilde 76 11 50 00
  • PostboksBilde Postboks 187, 8483 Andenes
  • Besøksadr: Rådhuset Storgt. 68
  • Org.nr. 945 624 809