Mange nærkontakter etter fotballkamp

Astrid-2.jpg - Klikk for stort bilde Gjennom helgen har kommunens koronateam jobbet intenst med smittesporing og testing etter en utendørs fotballkamp.

Publisert av Linn Foyn Therkelsen. Sist endret 09.11.2020

.

 

Den siste tiden har flere personer testet positivt for korona i Andøy. Det har vært mange nærkontakter, blant annet på grunn av en fotballkamp. Koronateamet har derfor jobbet intenst med smittesporing gjennom helgen .

 

- I løpet av lørdag ble alle nærkontakter til den smittede kontaktet på telefon, sier kommuneoverlege Astrid B. Holm.

 

Testet 38 personer på søndag

 

Utenfor legekontoret på Andenes ble det utført tester av nærkontakter. Totalt ble 38 personer testet i dag. Testene ble sendt med fly til Bodø i formiddag.

 

- Vi regner med å få de første svarene i løpet av kvelden. Fem nærkontakter blir testet i andre kommuner, forklarer Holm.

 

Hedda Mørch og Angelica Bjerge Jakobsen har sammen med kommuneoverlegen jobbet med å følge opp smittede, smittespore og teste nærkontakter gjennom helgen.

 

- Vi antar nå å ha så god oversikt over smittesituasjonen som overhodet mulig, sier  Astrid B. Holm.

 

Elever i karantene

 

8 elever på ungdomsskolen og 13 elever på videregående skole i Andøy er definert som nærkontakter. De deltok på fotballkampen. Kommuneoverlegen har vurdert at det er trygt å holde skolene åpne. Alle nærkontaktene er satt i karantene og testet, og situasjonen følges tett.

 

- Vi minner om at elever og ansatte med luftveissymptomer og/eller sykdomsfølelse ikke skal møte på skolen. Det gjelder også når symptomene er milde. Det er viktig å holde seg hjemme til man er helt frisk igjen, sier skolefaglig rådgiver Sveinung Ellingsen.

 

.


 

 
  • TelefonBilde 76 11 50 00
  • PostboksBilde Postboks 187, 8483 Andenes
  • Besøksadr: Rådhuset Storgt. 68
  • Org.nr. 945 624 809