Bidra uten å tape pensjon

Hjelp til uten å tape pensjon! - Klikk for stort bilde Lyst til å bidra men redd det skal gå ut over lommeboka? Heldigvis kan du få dekket utgifter, og alderspensjonister kan nå også jobbe uten at det går ut over pensjonen. 

Publisert av Tuva Grimsgaard. Sist endret 10.11.2020
Vi er i gang med en kjempedugnad. Dugnadsånden er stor i Andøy, og mange ønsker å bidra. Kommunen får hjelp fra både frivillige organisasjoner og enkeltpersoner til å dra lasset. Takk til hver og en av dere!
 
Meld deg!
Vi kommer til å trenge enda mer hjelp i tida fremover. Ønsker du å bidra? Send en melding til postmottak@andoy.kommune.no med navn, kontaktinfo og hva du kan bidra med, så tar vi kontakt ved behov. Særlig innenfor helse og renhold kommer vi til å trenge flere folk.
 
Alderspensjonister 
En del pensjonister er kanskje bekymret for pensjonen deres reduseres dersom de jobber for mye. Heldigvis har reglene blitt endret slik at også de kan bidra uten at det går ut over pensjonen. Vi trenger også arbeidskraften og kompetansen til pensjonistene. 
 
Er du for eksempel pensjonert sykepleier, oppfordrer vi deg derfor til å ta kontakt!
 
Tidligere har det vært slik at du bare kunne jobbe et visst antall timer før det gikk ut over pensjonen. Nå kan alle i yrkesgrupper innen offentlig helsetjeneste som får pensjonen utbetalt fra KLP, jobbe så mye de vil til vanlige lønnsvilkår så lenge arbeidet er knyttet til koronavirusutbruddet, uten at det får betydning for pensjonen deres.
 
Les mer på KLP sine nettsider
 
Frivillige organisasjoner
Frivillige organisasjoner og lag kan også få dekket utgifter i forbindelse med for eksempel:
  • Innkjøp og distribusjon av mat eller medisin
  • Avfallshåndtering
  • Snømåking
  • Kontakt med isolerte på telefon eller i sosiale medier
  • Digital leksehjelp
Samfunnsløftet bidrar her med å dekke dugandsrelaterte utgifter. Her finner du mer informasjon.
 
Dugnaden
Tusen takk for at du bidrar! Men husk også at det å holde seg hjemme hvis du mistenker sykdom er et viktig bidrag. Det er nettopp slik vi klarer å stoppe viruset. 

Uansett om du kjemper i “frontlinjen” i helsesektoren, eller hindrer smittespredning ved å holde deg hjemme er ditt bidrag viktig!
 
 
  • TelefonBilde 76 11 50 00
  • PostboksBilde Postboks 187, 8483 Andenes
  • Besøksadr: Rådhuset Storgt. 68
  • Org.nr. 945 624 809