Barn med milde symptomer skal ikke på skolen

IMG_3199.JPG - Klikk for stort bilde  Selv ved milde luftveissymptomer og sykdomsfølelse skal barn holde seg hjemme.

Publisert av Linn Foyn Therkelsen. Sist endret 17.09.2020

Rådene for når barn skal være hjemme ved sykdom er nå endret. Det nye rådet er at både barn og ansatte skal holde seg hjemme selv med milde luftveissymptomer og sykdomsfølelse. De skal holde seg hjemme fra skole og barnehage til de føler seg helt friske.

 

- Barn kan ha mindre og lettere symptomer når de er smittet av koronavirus. Det er derfor viktig at dette ikke oversees slik at de kan smitte mere sårbare grupper mennesker, sier kommuneoverlege Astrid B. Holm.

 

Symptomer på koronasmitte

 

Høsten er tid for forkjølelse og vondt i halsen. På skolen kommer det spørsmål fra foreldre som er usikre på hvilke regler som gjelder.

 

Rådet som nå gjelder, er altså at barn skal være hjemme hvis en opplever sykdomsfølelse eller symptomer som feber, hoste eller tung pust. Også hvis symptomene er milde.

 

Rennende nese og sporadisk hoste

 

Mange barn har ofte rennende nese uten andre symptomer på luftveisinfeksjon, og særlig etter at de har vært ute. Disse barna kan komme i barnehagen og på skolen, så lenge de ikke har andre symptomer på luftveisinfeksjon eller feber og ellers er friske. 

 

Noen barn kan ha rennende nese eller sporadisk hoste etter at de har hatt en luftveisinfeksjon. Disse barna kan komme i barnehagen og på skolen hvis allmenntilstanden er god og barnet er tilbake i sin vanlige form. 

 

 

Mer informasjon

 

Her kan du lese de oppdaterte smittevernveilederne for barnehage og skole.

 

Her finner du råd fra Folkehelseinstituttet.

 
  • TelefonBilde 76 11 50 00
  • PostboksBilde Postboks 187, 8483 Andenes
  • Besøksadr: Rådhuset Storgt. 68
  • Org.nr. 945 624 809