65+-gruppen må fortsatt melde seg

vaksinekoordinator.JPG - Klikk for stort bilde Regjeringen ba i dag kommunene sørge for at alle i 65+-gruppen blir vaksinert med 3. dose før jul og at alle 16-17-åringer får sin andre dose før jul.

Publisert av Geir Bjørn Nilsen. Sist endret 19.11.2021

Vaksinekoordinator Alfhild Dragland i Andøy kommune sier at vaksineteamet til Andøy kommune er klar til å gjøre jobben.

 

- Når det gjelder 16-17-åringene så får de tilbud om å ta vaksine i neste uke. Når det gjelder alle i 65+-gruppen så har det skjedd mye siden sit vi etterlyste flere vaksinekandidater. For det første er perioden mellom 2. og 3. dose kuttet med en måned. Det betyr at det nå skal være minst fem måneder mellom sprøytestikkene. Det betyr at flere er aktuell for 3. dose nå. For det andre er det veldig mange flere som har meldt seg. Det er jeg veldig glad for, sier Dragland.

 

Hun peker likevel på at det er en god del personer i 65+-gruppen som ikke har meldt seg. Disse bør snarest ta kontakt for å få avtalt time via koronavaksine@andoy.kommune.no.
Hun ber alle om å melde seg uavhengig av når de fikk andre dose. Vaksineteamet finner ut når dose nummer tre skal settes.

 

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol ba under en pressekonferanse i dag kommunene sørge for at alle over 65 år får tilbud om oppfriskningsdose med koronavaksine før jul. Det gir fornyet beskyttelse mot alvorlig sykdom og kan hindre at presset på sykehusene blir for stort.

– Vaksinene gir god beskyttelse mot smitte og sykdom, men effekten avtar over tid. Det gjelder spesielt de eldste. Derfor er det veldig viktig at de får den tredje dosen så fort som mulig, sier Kjerkol.

Mange av dem som er innlagt på sykehus nå, er eldre personer som ble vaksinert på senvinteren.

Helse- og omsorgsministeren anbefaler befolkningen om å slutte å hilse på hverandre gjennom et handtrykk og en klem. Hun ber om å gå tilbake til «albuhilsen». Hun oppfordrer også befolkningen om å være hjemme når du er syk fordi flere blir smittet og flere blir syke.

- Det kan – i løpet av kort tid – føre til at vi må innføre strengere nasjonale tiltak for å stopp smittespredningen, sa Kjerkhol på pressekonferansen.

 

Regjeringen har gitt kommuner med smitteverntiltak anledning til å bruke koronasertifikat.

Les mer her.

 

Regjeringen har også strammet inn reglene for reise til Norge fra utlandet. Disse reglene gjelder alle, også normenn.

Les mer her.

 
  • TelefonBilde 76 11 50 00
  • PostboksBilde Postboks 187, 8483 Andenes
  • Besøksadr: Rådhuset Storgt. 68
  • Org.nr. 945 624 809