Vil få flere til å bo i Andøy

Siv.jpg - Klikk for stort bilde Siv Loe har fått en 3-årig prosjektstilling som stedsutvikler for Samskap. Nå vil hun jobbe for flere møteplasser, attraktive boliger og for at Andøy skal være et spennende sted å jobbe.

Publisert av Linn Foyn Therkelsen. Sist endret 19.11.2020

I tiden fremover vil det skapes mange arbeidsplasser, og med det kommer et behov for flere folk. Samskap jobber for at flere skal flytte hit og bli boende.  Nå er Siv Loe er ansatt for å gjøre kommunen mer attraktiv for unge.

 

- Vi hadde mange gode søkere til stillingen. Jeg er helt sikker på at vi har valgt rett person til å skape engasjement, og til å koble sammen næringslivet og befolkningen, sier styreleder i Samskap, Jonni Solsvik.

 

Unge skal trives på jobb og i fritid

 

Siv Loe har en mastergrad i entreprenørskap, innovasjon og samfunn fra NTNU i Trondheim. 26-åringen har bodd i Andøy i ett år allerede, og jobbet med Andøyhandel og stedsutvikling for Samskap.  De neste tre årene skal hun fortsette arbeidet med rekruttering, møteplasser, attraktive boliger og reiseliv.

 

- Nå skal vi få på plass tiltak som gjør at unge trives enda bedre med å jobbe her og på fritiden. De skal se for seg en framtid her, sier Siv Loe.

 

Attraktive bygder

 

Styrelederen i Samskap mener stedsutvikling er et av de viktigste prosjektene for at Samskap skal lykkes med oppdraget sitt.

 

- Vi må ha fokus på å utvikle kommunen. Dette er et av de viktigste prosjektene vi setter i gang for ungdommene som bor her i dag, og for at unge skal ville flytte hit for de interessante jobbene som kommer. Vi må skape attraktive bygder. Det er jeg helt sikker på at vi får til, sier Jonni Solsvik.

 

Stillingen som prosjektleder for stedsutvikling finansieres av Samskap. Dette er penger som er øremerket omstilling, og det betyr at de ikke kan brukes på vanlig drift. Det er ikke lov til å bruke Samskap-penger på for eksempel sykehjemsplasser eller lønn til lærere.

 

Føler seg hjemme

 

Etter et år i kommunen føler Loe seg allerede hjemme. Hun har funnet seg til rette i et lite hus på Bleik med store vindusflater mot havet. Hun liker roen i Andøy, men også at det er muligheter for å kjenne arenalinet pumpe. Det gjør hun ved å surfe, gå en topptur eller klatre.

 

- Det er så mange muligheter her. Jeg trives så godt, og vil at flere skal få oppleve Andøy, sier Loe.


 .

 
  • TelefonBilde 76 11 50 00
  • PostboksBilde Postboks 187, 8483 Andenes
  • Besøksadr: Rådhuset Storgt. 68
  • Org.nr. 945 624 809