Vern og utvikling i Andøy

The Whale. Illustrasjon: Dorte Mandrup AS - Klikk for stort bilde 6. februar inviteres du til den viktigste konferansen i Vesterålen i 2020.

Vær med å påvirke framtida i Andøy - Meld deg på i dag!
Publisert av Tuva Grimsgaard. Sist endret 23.01.2020

Nyheten om Nord-Norges nye signalbygg «The Whale» har skapt overskrifter verden rundt de siste månedene. Dorte Mandrups banebrytende forslag var en klar vinner av arkitektkonkurransen og har vekket begeistring både nasjonalt og internasjonalt.

Nordland fylkeskommune har gjort arkeologiske utgravinger innenfor planområdet. Det har blitt dokumentert funn fra middelalderen på tomta som foreløpig setter en stopper for videre planer og vil skape forsinkelser i den videre utviklingen av området.

På bakgrunn av dette inviterer Andøy kommune til konferansen «Vern og Utvikling i Andøy». Målet er å skape debatt og oppmerksomhet rundt utfordringer som er knyttet til det å kombinere vern, steds- og næringsutvikling. Fokus vil ligge på hvordan vi finner løsninger som tar vare på kulturminnene uten at det går på bekostning av utvikling i Andøy kommune.

Vi vil få høre fra arkitekthuset Dorte Mandrup AS. Vi får også presentert en helt spesiell historie fra Trondheim, der man i 2016 skulle oppføre et nytt næringsbygg i en bakgård i Søndre gate. Det viste seg at grunnen der skjulte Klemetskirken fra 1015. Det er kirken der Olav Haraldsson ble til Olav den Hellige. I dag er både næringsbygget og kirkemuseum på plass.

Konferansier:
Christine Kristoffersen Hansen, forfatter og journalist.
 
Innledere:
Tomas Norvoll, fylkesrådsleder Nordland fylkeskommune
Daniel B. Simonsen, direktør NHO Nordland
Geir Davidsen, seksjonsleder Kulturminner i Nordland
Audun Pettersen, leder Bærekraftig Reiseliv, Innovasjon Norge
Maria Sommer, seniorarkitekt Dorte Mandrup AS
Julian P. Cadamarteri, fagkonsulent Norsk institutt for kulturminneforskning
Knut Nordmo, ordfører Andøy kommune
Arne Blix teknisk sjef Andøy kommune
Benn Eidissen, styreleder The Whale AS
Børre Berglund, daglig leder The Whale AS
 
Kulturinnslag

Jan Gunnar Hoff fra Bodø gir oss en utframføring av et helt unikt møte mellom sin musikk og hvalenes sang. Det hele til spektakulære bilder av naturfotograf Espen Bergersen. Hoff er vinner av Buddyprisen, norsk jazz høyeste utmerkelse og Nordland fylkes kulturpris i 2019.

Fullstendig program finner du her (PDF, 810 kB).
 

Konferansen er gratis og åpen for alle. Det blir servert lunsj fra Arresten. På grunn av servering ber vi om påmelding på e-post til camilla@thewhale.no eller til 469 32 899.
I HISNAKUL 6. FEBRUAR FRA KL. 09.00 - 15.00


Konferansen arrangeres av Andøy kommune i samarbeid med Samskap og The Whale.

 
  • TelefonBilde 76 11 50 00
  • PostboksBilde Postboks 187, 8483 Andenes
  • Besøksadr: Rådhuset Storgt. 68
  • Org.nr. 945 624 809