Tilbyr nesten gratis etablererkurs

etablererkurs.JPG - Klikk for stort bilde - Har du lyst på å gå på et nesten gratis, digitalt etablererkurs, spør næringskonsulent Suzanne Pettersen i Andøy kommune. I så fall: Nå har du muligheten

Sist endret 18.05.2021

Kurset er åpen for alle personer i Vesterålen som har planer om å etablere en bedrift, og som ønsker veiledning. Kurset består av tre digitale samlinger, over to uker. Samlingene holdes 28. mai, 4. juni og 11. juni. Kommunene betaler store deler av kurskostnadene, men det er en egenandel på 2.000 kroner per deltaker.

- Det er krevende å starte eget selskap, og vårt mål med kurset er å hjelpe flere med å lykkes, sier kursveileder Ove Johansen i Egga Utvikling, som har lang erfaring med å arrangere etablererkurs.

- Dette er tredje gang vi arrangerer et digitalt kurs, og dette er en ekspressvariant av kurset Gründerakademiet. Deltakerne fra kurset i fjor høst og i vinter gav gode tilbakemeldinger på kursopplegget, som både er Corona-vennlig og miljøvennlig. Vi håper dette vil gjøre kurset mer tilgjengelig for gründerspirer i regionen, sier Johansen.

Kurset tar opp temaer som kundebehov, markedsføring, regnskap og finansieringsmuligheter. Deltakerne får også tilgang til en digital webportal hvor det jobbes med oppgaver i forkant og mellom samlinger. Blant annet blir deltakerne bedt om å gjennomføre kundeundersøkelser, slik at de får prøvetestet ideen sin i markedet. Målet er at deltakerne skal sitte igjen med et utkast til en forretningsplan, som beskriver forretningsideen og hvordan man skal tjene penger på den. Planen skal vise at gründeren har en gjennomtenkt idé som har livets rett.

- Gjennom dette kurset vil man få nyttige råd og veiledning i oppstartsfasen. Samtidig er kurset en unik mulighet til å sparre med andre gründere som er i en lignende fase, sier Suzanne Pettersen. Hun oppfordrer andværinger som tenker på å etablere bedrift, om å søke kurset.

Søknadsskjema finner du her.