Svar på testene til alle nærkontaktene

Av de 17 nærkontaktene har 3 testet positivt. Kommuneoverlegen forteller at de har god oversikt.

Publisert av Linn Foyn Therkelsen. Sist endret 22.08.2020

P1155560.JPG - Klikk for stort bilde  Fredag forrige uke ble det bekreftet koronavirus hos to personer i Andøy. Siden har kommunens koronateam jobbet intenst med oppfølging, smittesporing og testing.

17 nærkontakter er testet og satt i karantene. Det har nå kommet svar på alle prøvene deres. De fleste nærkontaktene har testet negativt, mens tre er bekreftet smittet og er isolert.

- De som er smittet følges tett av kommunens koronateam, sier kommuneoverlege Astrid Bertinussen Holm.

Totalt er fem personer i Andøy smittet. De tre nærkontaktene som har testet positivt har lite eller ingen symptomer.

- Kommunen har som hovedoppgave å stanse lokale utbrudd. Det gjøres ved å ha tett kontakt med de som er smittet, spore opp nærkontaktene, sette disse i karantene og teste dem. På denne måten håper vi å stanse spredningen av viruset i vårt lokalsamfunn. Det ser ut som vi nå har god kontroll på spredningen fra denne smittekilden, sier kommuneoverlegen.