Publikumsfavoritt vant The Whale

w3.jpg - Klikk for stort bilde  Vi gratulerer The Whale-vinner Dorte Mandrup!

Publisert av Tuva Grimsgaard. Sist endret 01.11.2019

vinneren.jpg - Klikk for stort bilde I snart fem år har entusiaster i Andøy jobbet for å realisere prosjektet The Whale - en helt ny landbasert opplevelse ved kanten av storhavet. I dag ble det endelig kunngjort hvordan opplevelsessenteret på Sløyken vil se ut.

 

- Vinnerforslaget har på en utmerket måte fulgt kravet om at selve bygget skal være en attraksjon som i seg selv tiltrekker seg folk. Det ligger fint i terrenget og konkurrerer ikke med omgivelsene, understreket juryleder Børre Berglund. 

 

Den enstemmige juryen la i sin begrunnelse også vekt på funksjonalitet, bærekraft og prislapp. Publikum var også fornøyd: I en publikumskåring fikk Mandrups forslag godt over halvparten av stemmene. 

 
- Hvis jeg ikke vant her ville jeg aldri lage arkitektur igjen!, utbrøt Dorte Mandrup foran et fullsatt Hisnakul. - Jeg har vært særlig opptatt av å forstå og passe bygget inn i landskapet som er her. I utstillingsbygningen blir landskapet forsterket og forhøyet, men det vil stadig være en del av det landskapet dere kjenner.
 
 
Hele 37 internasjonale arkitektkontor meldte sin interesse da arkitektkonkurransen ble lyst ut i mai. Blant de fire finalistene, var det altså publikumsfavoritt Dorte Mandrup som til slutt trakk det lengste strået. På The Whale sine nettsider kan du lese mer om vinnerforslaget og juryen sin begrunnelse. 
 
 
Både Andøy kommune og kommunens omstillingsprogram Samskap har gitt støtte til The Whale. 
 
 
 
 
  • TelefonBilde 76 11 50 00
  • PostboksBilde Postboks 187, 8483 Andenes
  • Besøksadr: Rådhuset Storgt. 68
  • Org.nr. 945 624 809