Penger til inkludering

Midlene skal brukes til ferieklubb, aktivitetskort og BUA. - Klikk for stort bilde Andøy kommune har fått 175 000 kroner til å forebygge ensomhet. De skal brukes til ferieklubb, aktivitetskort og BUA.

Publisert av Linn Foyn Therkelsen. Sist endret 18.07.2019

Pengene kommer fra Nasjonal tilskuddsordning for inkludering av barn i lavinntektsfamilier (Bufdir).

 

- Dette gir oss muligheten til å satse enda mer på sosialt utjevnende tiltak som kan forebygge utenforskap, forteller Katja Larsen, folkehelsekoordinator i kommunen.

 

Midlene skal brukes til ferieklubb, aktivitetskort og BUA. BUA er en nasjonal ordning hvor alle kan få låne sports- og fritidsutstyr gratis.

 

Prosjektet Innaførr

 

Gjennom prosjektet Innaførr jobber kommunen med å forebygge ensomhet blant utsatte grupper i befolkningen.

 

- Målet er å gjøre det enklere for utsatte grupper å delta i samfunnet. Det kan blant annet bidra til å forebygge utfordringer knyttet til rus og psykisk helse senere i livet, forklarer Larsen.

 

Flere avdelinger samarbeider

 

Det er flere ulike avdelinger i kommunen som jobber sammen mot ensomhet. Arbeidet som gjøres for å forebygge utenforskap er viktig for å legge til rette for at alle innbyggerne i kommunen skal ha en så god helse som mulig.

 

Viktige faktorer for god folkehelse er sosiale relasjoner, en meningsfull fritid, inkludering og deltakelse i arbeidslivet.

 
  • TelefonBilde 76 11 50 00
  • PostboksBilde Postboks 187, 8483 Andenes
  • Besøksadr: Rådhuset Storgt. 68
  • Org.nr. 945 624 809