Oppfordrer til hjemmekontor, men stenger ikke

Rådhuset.  - Klikk for stort bilde Rådmann Andreas Jordell bestemte søndag kveld at ansatte i Andøy kommunen - så langt det er praktisk mulig – skal være på hjemmekontor i hele neste uke. Rådhuset kommer likevel til å holde åpent blant annet for å kunne motta tidligstemmer i stortings- og sametingsvalget.

Publisert av Geir Bjørn Nilsen. Sist endret 26.07.2021

Bakgrunnen for er den uklare smittesituasjonen som råder i Vesterålen. Andøy er foreløpig lite rammet. En er i isolasjon. Dette kan endre seg raskt.

- Mandag er 36 personer satt opp til test i Andøy, og flere vil sannsynligvis møte opp i løpet av dagen. Brorparten av disse har blitt oppfordret til å teste seg fordi de har oppholdt seg på steder i Sortland med høy smittespredning. 36 tester innenfor én dag er et høyt antall, sier rådmannen.

Han understreker at rådhuset eller andre kommunale kontorer ikke skal stenges helt. Rådmannen oppfordrer likevel så få som mulig om å komme til rådhuset, og oppfordrer flest mulig å avtale eventuelle besøk først. Dette kan gjøres via telefon 76 11 50 00.

- Vi innfører dette tiltaket for å unngå å komme i en situasjon der vi må stenge ned. Det er sannsynligvis "Delta-varianten" som sprer seg. Denne er svært smittsom, og det går kort tid fra smitte er kommet inn i kroppen, til sykdommen bryter ut. "Meteren" vil i en del situasjoner ikke være tilstrekkelig. Hyppig bruk av håndsprit er viktig for de av dere som møter på kontoret. Vurder også bruk av munnbind, skriver rådmannen til de ansatte i kommunen.

Tidligstemme

Selv om mange ansatte i Andøy kommune vil være på hjemmekontor, opprettholdes viktige funksjoner. Det gjelder for eksempel muligheten for å avgi tidligstemmer i høstens valg. I første etasje på rådhuset er det mulig å avgi tidligstemme for dem som er borte på valgdagen 13. september, og som heller ikke kan avgi forhåndsstemme fra 10. august til de siste dagene før valgdagen sånn at din stemme rekker å komme fram valgdagen. Ordningen med tidligstemmer er for alle, og er ikke begrenset til dem som bor i kommunen.

For å avgi tidligstemme i Andøy, må du kontakte kommunen på telefon 76 11 50 00 for å avtale tid.

Du trenger ikke valgkort, men husk å ta med gyldig legitimasjon når du skal avgi stemme.