Nyttårshilsen fra ordfører og rådmann

Gledelig jul og godt nyttår! - Klikk for stort bilde Ordfører og rådmann ønsker alle innbyggere og venner av Andøy en gledelig jul og godt nytt år!

Publisert av Tuva Grimsgaard. Sist endret 31.12.2019

Nok et år nærmer seg slutten. Mye positivt har skjedd på Andøy i 2019, men det er ikke til å stikke under en stol at det også har vært et krevende år. 

 

Både politikere og administrasjon har stått overfor tøffe prioriteringer for å holde budsjettene i balanse og samtidig sikre innbyggerne et godt nok tilbud. Vi har vært nødt til å ta flere upopulære valg for å hindre at kommunen havner på Robek-lista. Havner kommunen på lista betyr det at vi ikke lenger får styre økonomien selv. Blant annet kan vi da ikke ta opp lån til nødvendige investeringer uten godkjenning fra Fylkesmannen. Andøy har vært på lista før, og de som husker Robek-tida, vet at vi vil ikke dit igjen. 

 

Men til tross for store utfordringer, er det inspirerende å se den skapergleden og optimismen som likevel råder i kommunen. I møte med synkende innbyggertall og trange budsjett nekter andværingene å gi opp. Og takket være denne fremtidstrua og ståpå-viljen er det mye positivt som skjer i kommunen selv i nedgangstider!

 

Andøys beliggenhet gir oss en rekke fortrinn: Nordlys, hval, et stabilt klima. Det er inspirerende å se de som evner å se de mulighetene dette gir. I Andøy skapes i dag virksomheter som vil gi arbeidsplasser, bolyst og tilflyttere i fremtiden. The Whale er i front for turistsatsingen, det satses på landbasert oppdrett, og Andøya Spaceport baner vei for et norsk satelitteventyr av internasjonale dimensjoner. Det snakkes om TEDx, havsalat, geo-turisme, grønne havner, podcast og kombisjarker. Skapertrangen er enorm! 

 

Samtidig står man på i de etablerte næringene og virksomhetene for å videre utvikle og sikre disse virksomhetene og mangfoldet for fremtiden. 

 

Lyset er fortsatt ikke slukka i Andøy, og andøysamfunnet har fortsatt kontroll på lysbryteren. 

 

Men, vi skal være ærlige overfor oss sjøl, vi har fortsatt tøffe tak foran oss. Også i årene som kommer står vi overfor tøffe valg og harde prioriteringer. Men om vi alle drar sammen, får vi det til. Det er grunnlag for fremtidstru og en fremtidsrettet optimisme ved inngangen til et nytt år. 

 

Vi vil også i en krevende tid takke alle ansatte for innsatsen i året som er gått og ser frem til et godt samarbeid i det nye året! 

 

Vi ønsker alle innbyggere og venner av Andøy en gledelig jul og et riktig godt nytt år!

 

 

Nyttårshilsen,

Kirsten og Knut

 
  • TelefonBilde 76 11 50 00
  • PostboksBilde Postboks 187, 8483 Andenes
  • Besøksadr: Rådhuset Storgt. 68
  • Org.nr. 945 624 809