Mer fiskeri i skolen

Til nettsiden. Fiskeri i skolen. Foto Linnft (6).jpg - Klikk for stort bilde  Samskap vil bidra til økt kunnskap om fiskeri og rekruttering til næringen.

Publisert av Linn Foyn Therkelsen. Sist endret 04.03.2021

- Det hender jeg møter folk som er født og oppvokst her, men som kan veldig lite om fiskeri, sier Eirik Norvoll.

Han jobber som fisker, og er med på et Samskap-prosjekt for å få mer kunnskap om fiskeri inn i skolen. Det skal gjøre at elevene får innsikt i yrket fra både landsiden og sjøsiden.

- Dette er en av de største næringene i kommunen, og det er viktig at lokalbefolkningen har kunnskap om den. Man får ikke rekruttert folk hvis de ikke vet hvilke muligheter som finnes, sier rådgiver i Samskap, Robin Jørgensen.

Håper flere velger yrket

I tillegg til økt kunnskap, håper fisker Eirik Norvoll prosjektet vil bidra til at flere unge andværinger får lyst til å bli fisker.

- Det er varierte dager, og et yrke som krever mye av deg både fysisk og psykisk. Som fisker har du et fritt liv, og det er spennende å jobbe på naturens premisser. Det er faktisk avhengighetsskapende. Når du først har begynt som fisker, klarer du ikke la være, smiler han.

En helt spesiell uke

For de mest interesserte elevene vil prosjektet by på en helt spesiell mulighet. Hvis alt går etter planen, vil de få være med fiskere ut på havet i en uke.

- Da skal de få prøve seg. Jeg tror det er noe de kommer til å huske hele livet, sier Norvoll.

Målet er at prosjektet skal starte i skolen allerede fra neste skoleår

.