Legetime samme dag

Time samme dag. Illustrasjon: Linn Foyn Therkelsen. - Klikk for stort bilde Det skal bli enklere for innbyggere å få legetime samme dag. Det gjøres ved at legene holder et visst antall timer ledige.

Publisert av Linn Foyn Therkelsen. Sist endret 07.01.2021

Målet med den nye ordningen er å korte ned ventetiden ved Andenes legekontor. Innbyggere skal som hovedregel bestille time når de har behov, og ikke lang tid i forkant.

 

- Legene vil fortsatt planlegge enkelte timer fram i tid, men de vil samtidig holde noen timer åpne. Det vil gjøre det lettere å få seg time på dagen, forklarer enhetsleder for helse og familie, Beathe Andersen.

 

Innbyggere som trenger å sette opp timer frem i tid vil altså fremdeles kunne gjøre det. Ordningen gjelder kun for Andenes legekontor, mens de driver som før på Risøyhamn.

 

God erfaring andre steder

 

Denne måten å organisere legetimer på, der et visst antall timer holdes åpne hver dag, er velutprøvd.

 

- Våre kolleger i Hadsel har god erfaring med dette. Nå kommer vi til å ha en prøveperiode på to måneder, og så skal vi vurdere om det fungerte etter hensikten, sier Andersen.

 

Time bestilles på samme måte

 

Ordningen innføres fra mandag neste uke, 11. januar. Timebestilling skal gjøres på samme måte som før, altså ved at man ringer legekontoret.

 

Legetimer på telefon og video vil også bli mer tilgjengelig. En vil betale for disse konsultasjonene og opparbeide seg frikort på samme måte som for timene der en møter opp fysisk.

 

.

 
  • TelefonBilde 76 11 50 00
  • PostboksBilde Postboks 187, 8483 Andenes
  • Besøksadr: Rådhuset Storgt. 68
  • Org.nr. 945 624 809