Konfliktrådet søker meklere

Børvågen. Foto Linnft (3).JPG - Klikk for stort bilde De er på jakt etter engasjerte personer i Vesterålen som har lyst på nye utfordringer og som har ledig tid. 

Publisert av Linn Foyn Therkelsen. Sist endret 19.10.2020

Konfliktrådet mekler mellom parter i en konflikt. Det gjelder både saker overført fra politiet og saker fra partene selv. Ved mekling møtes partene på et nøytralt sted hvor de gis mulighet til å løse saken med hjelp fra en mekler. 

 

Oppgaven til mekleren, er å legge til rette for dialog mellom partene. Dette gjøres i forsamtaler og direkte møter. Tilbudet er gratis og frivillig.

 

Ønsker ulike typer personer

 

Konfliktrådet Nordland har i dag 60 meklere. De ønsker en bredt sammensatt meklergruppe med hensyn til alder, kjønn og bakgrunn som gjenspeiler lokalsamfunnet der de bor. Personer med annen etnisk bakgrunn oppfordres til å søke.

 

Meklerne oppnevnes for fire år. Konfliktrådet søker etter personer som har interesse for og tid til vervet. Det stilles ikke formelle krav til utdanning eller praksis, men legges stor vekt på personlig egnethet. Søkerne må være over 18 år, ha plettfri vandel, og god norsk skriftlig og muntlig formidlingsevne.

 

Opplæring og godtgjørelse

 

Å være mekler er ingen jobb, men et verv som godtgjøres. Før man starter som mekler, får man opplæring. En får også regelmessig oppfølging, både individuelt og sammen med de andre meklerne i konfliktrådet.

 

Vervet godtgjøres for tiden med kr. 225 kroner per time, og foregår stort sett på ettermiddagen og kvelden. 

 

Slik søker du

 

Du finner søknadsskjema her.

Fristen for å søke er 10. november.

 

For mer informasjon kan du ta kontakt med:

 

 

 

 

 
  • TelefonBilde 76 11 50 00
  • PostboksBilde Postboks 187, 8483 Andenes
  • Besøksadr: Rådhuset Storgt. 68
  • Org.nr. 945 624 809