Inviterer til digitalt etablererkurs

akurs.jpg - Klikk for stort bilde I samarbeid med Egga Utvikling arrangerer Vesterålskommunene et digitalt etablererkurs for innbyggere i Andøy, Sortland, Hadsel, Øksnes og Bø kommune.

Publisert av Linn Foyn Therkelsen. Sist endret 18.09.2020

Dette er et tilbud for personer i Vesterålen som har planer om å etablere bedrift, og som ønsker veiledning i oppstartsfasen.

- Dette er en unik mulighet for inspirasjon, kompetanseheving og nettverk, sier næringssjef Brita Erlandsen

Hun forklarer at kommunen ønsker å legge til rette for at gründere får satt ideene sine ut i livet.

- I Andøy er det plass til flere bedrifter. På dette kurset vil du tilegne deg kompetanse på bedriftsetablering, og nettverk blant andre grundere i Vesterålen, sier Erlandsen.

Over to uker

Kurset starter opp 16.oktober og består av tre digitale samlinger over to uker.

- Det er krevende å starte eget selskap, og vårt mål med kurset er å hjelpe flere med å lykkes, sier kursveileder Ove Johansen i Egga Utvikling.

Egga Utvikling ble fusjonert med Fabrikken Næringshage i fjor, og selskapet har lang erfaring med å arrangere etablererkurs i Lofoten og Vesterålen.

- Dette blir imidlertid første gang vi arrangerer et digitalt kurs, og dette er en ekspressvariant av kurset Gründerakademiet. Vi håper dette vil gjøre kurset mer tilgjengelig for gründerspirer i regionen, sier Johansen.

Hjelp til forretningsplanen

Kurset tar opp temaer som kundebehov, markedsføring, regnskap og finansieringsmuligheter.

- I tillegg til de digitale samlingene hvor deltakerne får undervisning og mulighet til å sparre med hverandre, får de tilgang på en digital webportal og skal jobbe med oppgaver i forkant og mellom samlingene. Blant annet blir deltakerne bedt om å gjennomføre kundeundersøkelser, slik at de får prøvetestet ideen sin i markedet. Som deltaker får du også oppføling mellom samlingene, forteller kursveilederen.

Etter kurset vil deltakerne sitte igjen med et utkast til en forretningsplan.

- Forretningsplanen beskriver forretningsideen og hvordan man skal tjene penger på den. Planen skal vise at gründeren har en gjennomtenkt idé som har livets rett. Dersom man skal søke offentlig finansiering kreves det som regel at man har en tydelig forretningsplan i bunn, sier Johansen.

Viktig tilbud til gründere

Vesterålskommunene har over flere år bidratt til gjennomføring av årlige etablererkurs for å bistå personer som ønsker å utvikle sin forretningside. I Andøy har vi hatt mange deltakere på disse kursene som nå driver egen virksomhet. Andøy kommune vil gjennom næringsfondet dekke den største andelen av kursavgiften, mens det er en egenandel på kr 2000,-

Meld deg på innen 5. oktober

Søknadsfrist er 5. oktober. Les mer om kurset og hvordan du melder deg på her.