Innovasjonssenter i Andøy

P1155750.JPG - Klikk for stort bilde Samskap har innvilget støtte til å planlegge et nasjonalt innovasjonssenter for romteknologi i tilknytning til utbyggingen av Andøy Spaceport.

Publisert av Linn Foyn Therkelsen. Sist endret 10.09.2020

Samskapstøtte 3.png - Klikk for stort bilde Tirsdag 8. september ble det bestemt at Samskap bruker 1,6 millioner kroner på prosjektet.

 

Dra nytte av romteknologi i flere næringer

 

Innovasjonssenter skal etableres i tilknytning til utbyggingen av Andøy Spaceport. Tanken er at det skal være et møtested der flere drar nytte av romteknologi inn til andre næringer i samfunnet. Det skal være en arena for å utvikle næringslivet vi har i dag, nye bedrifter og produkter.

 

- Dermed kan teknologien og kunnskapen som utvikles ved spaceporten komme til nytte for mange andre sektorer, sier styreleder i Samskap, Jonni Solsvik.

 

Han mener senteret også vil gi ringvirkninger til Andøy-samfunnet.

 

- Etablering av nye bedrifter vil tilføre Andøysamfunnet en rekke nye arbeidsplasser. Det vil også sette Andøy på kartet og gjøre oss mer attraktive for tilflyttere, sier Solsvik.

 

Bruker 1,6 millioner

 

I sommer ble den første fasen av prosjektet gjennomført. Da ble det kartlagt om det er interesse i bransjen for et innovasjonssenter av denne typen. Svaret ble et entydig ja, og det er dermed klart for å nå gå i gang med neste fase av planleggingen.

 

De 1,6 millioner kroner Samskap bruker skal gå til å få avklart hva slags fasiliteter det er behov for, en forretningsplan, kommunikasjonsstrategi og å avklare eierstruktur og samarbeid med partnere.

 

Møteinnkallingen fra tirsdagens styremøte finner du her.

 
  • TelefonBilde 76 11 50 00
  • PostboksBilde Postboks 187, 8483 Andenes
  • Besøksadr: Rådhuset Storgt. 68
  • Org.nr. 945 624 809