Hvilke muligheter finnes i Andøy?

Introprogram nov20. Foto Linnft (9).JPG - Klikk for stort bilde  Vi trenger flere bedrifter, frivillige og foreninger som vil fortelle om hvordan det norske samfunnet fungerer og om jobbmuligheter.

Publisert av Linn Foyn Therkelsen. Sist endret 30.11.2020

Introprogram nov20. Foto Linnft (4).JPG - Klikk for stort bilde I klasserommet på Andenes sitter en gruppe ferske andværinger. De er fra Syria, Kongo og Eritrea, og er kommet til kommunen for å bo her. Nå skal de lære om hvordan det norske arbeidslivet, utdanningssystemet og samfunnet fungerer. De er også interessert i å høre fra bedrifter i Andøy som trenger arbeidskraft.

- Vi håper flere vil komme og fortelle om Andøy-samfunnet. Det kan være alt fra hvordan tannlegeordningen fungerer, til fritidsaktiviteter eller informasjon om tilbud for psykisk helse, forteller Lena Spjelkavik i integreringstjenesten.

Introduksjonsprogrammet er et tilbud til voksne flyktninger som kommer til Andøy for å bo her. I år er det 14 deltakere. Programmet er fulltid, på samme måte som en vanlig jobb. Det inkluderer opplæring i norsk og samfunnskunnskap, i tillegg til praksis og forberedelser til arbeidslivet.

Informasjon om muligheter i Andøy

Integreringstjenesten er glad for alle som så langt har kommet og fortalt om arbeidsmuligheter, kommunale tilbud og fritidsaktiviteter. Nylig kom ansatte fra helsestasjonen, og fortalte om tilbudet deres.

- Hos oss kan dere stille spørsmål om barn. Vi skal være en støtte for foreldre, har helsekontroller og tilbud for gravide, forklarte helsesykepleierne Julie Jacobsen og Ingvill Vollan.

De hadde med seg en presentasjon, fortalte om arbeidet de gjør og fikk spørsmål tilbake fra deltakerne. Nå håper integreringstjenesten at flere bedrifter, kommunale enheter, frivillige og foreninger vil gjøre det samme.

Arena for rekruttering

For bedrifter som ønsker å rekruttere, er det også en mulighet til å bli kjent med potensielle arbeidstakere.

- Gjerne om hvilke yrker vi kan finne jobb. Vi vil høre om integrering og om arbeidslivet, sier deltaker Hadidja Hangi.

Dersom du ønsker å bidra, kan du ta kontakt med Lena Spjelkavik.