Hovedopptak for barnehageplass

Barnehage.  - Klikk for stort bilde Fredag 26. februar er fristen for å søke barnehageplass til hovedopptaket for barnehageåret 2021/22.

Publisert av Linn Foyn Therkelsen. Sist endret 24.02.2021

Samordnet opptak

Én gang i året er det hovedopptak til barnehagene. De private og kommunale barnehager har samordnet opptak og har felles søknadsskjema. Dette hovedopptaket gjennomføres i perioden mars/april.

Slik søker du:

• For å søke om barnehageplass benytter du et elektronisk søknadsskjema. Det finner du på kommunens nettside under søknadsskjema, eller ved å klikke på lenken under:
  • Det skal fylles ut 1 søknadsskjema for hvert barn.
  • De som ønsker å bytte barnehage eller endre oppholdstid må søke på nytt.
  • Eventuelle vedlegg til søknaden(e) må legges ved, eller det må leveres til publikumssenteret i 1. etasje på rådhuset.

Rett til plass

Barn som fyller ett år innen utgangen av november det året det blir søkt om barnehageplass, har lovfestet rett til plass. For å benytte seg av denne retten, må en søke om plass innen fristen for hovedopptak.

Suppleringsopptak

Søknader fra barn som ikke får plass ved hovedopptak og nye søknader blir behandlet i ekstra opptak som gjennomføres hele året.

Informasjon om barnehagene

Mer informasjon om barnehagene i Andøy finner du her. Du kan lese om:

.