Har satt 1.376 vaksiner

Koronavaksinen2. Foto Ove Pedersen (3).jpg - Klikk for stort bilde  Vaksineteamet til Andøy kommune har totalt satt 1.376 vaksinedoser. Teamet har en sterk oppfordring til alle andværinger: - Ikke ring oss for å høre om når det er din tur. Vi kontakter dere når det blir deres tur.

Publisert av Geir Bjørn Nilsen. Sist endret 16.04.2021

Denne uken (uke 15) er det satt 156 vaksinedoser. Dermed har 1.019 andværinger fått en dose, 357 har fått to.

I neste uke (uke 16) skal det settes 156 doser. I uke 17 har Andøy fått tildelt 114 doser. Alle leveres av samme leverandør: Pfizer/BioNTech.

Vaksinekoordinator Henriette Pettersen sier at 20-30 av dosene som skal settes i neste uke (uke 16), er andregangsdoser. I uke 17 er det cirka 60 personer som får dose nummer to.

Hun sier at det har vært utfordrende å drive med vaksinearbeid den siste tiden. Pågangen på telefonen er veldig stor. Vaksineteamet ønsker å hjelpe dem som trenger hjelp, men mye av tiden går i dag med på å besvare henvendelser om plass i køen.

- Vi er begynt med gruppe 4A og 4B. Det er mange personer i disse gruppene. Det vil derfor ta noe tid å bli ferdig. Dersom du er i disse gruppene, og ikke har hørt noe fra oss innen slutten av mai, da bør du ringe, sier Pettersen.

Alle kommuner følger et vaksineprogram som myndighetene har bestemt. Vaksineteamet i Andøy tar i tur og orden kontakt med dem som skal ha vaksine etter denne prioriteringen. Vaksinekoordinatoren håper derfor at henvendelsene om plass i køen avtar kraftig i neste uke.

Andøy kommune holder nå på med gruppe 4A og 4B:

4A: Alder 65-74 år

4B: Personer mellom 18 og 64 år med disse sykdommene/tilstandene med høy risiko for alvorlig forløp:

• organtransplantasjon
  • immunsvikt
  • hematologisk kreftsykdom siste fem år
  • annen aktiv kreftsykdom, pågående eller nylig avsluttet behandling mot kreft (spesielt immundempende behandling, strålebehandling mot lungene eller cellegift)
  • nevrologiske sykdommer eller muskelsykdommer som medfører nedsatt hostekraft eller lungefunksjon
  • kronisk nyresykdom eller betydelig nedsatt nyrefunksjon
  • annen alvorlig og/eller kronisk sykdom som ikke er nevnt i listen over kan også gi økt risiko for alvorlig sykdom og død av covid-19. Dette vurderes individuelt av lege.

Gruppe 5, som blir neste gruppe, er:

Alder 55-64 år med disse sykdommene/tilstandene:

• kronisk leversykdom eller betydelig nedsatt leverfunksjon
  • Immundempende behandling ved autoimmune sykdommer
  • diabetes
  • kronisk lungesykdom
  • fedme med kroppsmasseindeks (KMI på ≥ 35 kg/m2 eller høyere)
  • demens
  • kroniske hjerte- og karsykdommer (med unntak av høyt blodtrykk)
  • hjerneslag

Deretter er prioriteringen denne:

6. Alder 45-54 år med underliggende sykdommer/tilstander

7. Alder 18-44 år med underliggende sykdommer/tilstander

8. Alder 55-64 år

9. Alder 45-54 år

Les mer om prioriteringen hos Folkehelseinstituttet.

I dag trådte nye nasjonale regler i kraft. De kan du lese om her.