Har satt 1.094 vaksinedoser

Vaksine helsepersonell. Foto Linnft (35).JPG - Klikk for stort bilde

351 andværinger har fått to vaksinedoser og 392 har fått en dose. Dermed er det satt totalt 1.094 korona-vaksinedoser i Andøy.

Sist endret 16.04.2021

Tilgangen til vaksiner varierer fra uke til uke. I påskeuken hadde Andøy kommune 78 doser å sette. I denne uken har Andøy fått 126 doser og i neste uke får kommunen 156. Antallet vaksiner fordobles dermed fra uke 13 til uke 15.

Kommuneoverlege Astrid B. Holm er oppmuntret av økt tilgang på vaksiner.

-Vi vet at folk er lei og slitne av pandemien, men hvert eneste sprøytestikk er ett steg nærmere et normalt samfunn, gode klemmer, kulturopplevelser, idrett, folkeliv i fellesskap, vennebesøk og uteliv. Hold ut!

De eldste andværingene har fått enten en eller to vaksinedoser, og i neste uke får de første 65-74-åringene tilbud om å vaksinere seg. Det samme gjelder personer i aldersgruppen 18-64 år, som har bestemte diagnoser. Vaksinekoordinator Henriette Pettersen har en liten oppfordring til dem som skal få vaksine:

- Kle deg lett på overkroppen sånn at det er lett å komme til overarmen.

Påsken ble hyggelig for helsetjenesten i Andøy. Det er meldt om null nye smittede.

Regjeringen har videreført de nasjonale reglene som ble vedtatt før påske fra 12. april til 14. april.

Her finner du reglene som gjelder til 14. april.