Har du ansatte som ønsker fagbrev?

Andenes hus.jpg - Klikk for stort bilde En ny ordning for fagbrev for voksne skal prøves ut i Andøy. 11. juni inviteres ledere som har ansatte som ønsker fagbrev til møte.

Publisert av Linn Foyn Therkelsen. Sist endret 05.06.2019

Nordland fylkeskommune og Andøy kommune skal være med på et forsøk der voksne kan ta fagbrev uten å gå via tradisjonell videregående opplæring. Det vil blant annet tilbys fag for renholdsoperatør, kokk, salg og fiske- og fangst. Opplæringen skal i hovedsak skje i bedrift, supplert med samlinger og nettstudie.

 

Møte for ledere i kommune og næringsliv

 

Det skal holdes et møte for ledere i kommune og i næringsliv som har ansatte som mangler fagbrev, eller som ønsker denne kompetansen.  Ordningen er også aktuell for bedrifter som mangler faglært arbeidskraft og som ønsker å rekruttere ufaglærte som kan tilbys opplæring gjennom denne ordningen.

 

Det er Opus Hadsel (Nordland fylkeskommune) som vil informere om ordningen. De tilbyr fag for renholdsoperatør, kokk/institusjonskokk, salgsfag og fiske- og fangstfag. Se fullstendig liste over fag nederst i artikkelen.

 

 

Påmelding til møtet

 

Møtet er tirsdag 11. juni fra klokka 13:00 til 14.00. Det holdes i lokalene til Samskap, i Storgata 12 på Andenes. For påmelding, send en e-post til stig.johansen@andoy.kommune.no innen 10. juni.

 

 

Liste over fag som tilbys

 

Følgende er fag som OPUS tilbyr:

-          Renholdsoperatør

-          Kokk/institusjonskokk

-          Salgsfag

-      Fiske og fangstfag

 

I tillegg har de søkt om å utvide med:

-          Betongfag

-          Malerfag

-          Rørlegger

-          Trevare og -bygginnredningfag  ( tidligere «finsnekker»)

-          Helsearbeiderfag.

 

...

 
  • TelefonBilde 76 11 50 00
  • PostboksBilde Postboks 187, 8483 Andenes
  • Besøksadr: Rådhuset Storgt. 68
  • Org.nr. 945 624 809