Et hopp i antall arbeidsplasser

Samskap feb2021. Foto Linnft (42).jpg - Klikk for stort bilde  Siden starten, har Samskap bidratt til 89 arbeidsplasser. 58 av dem kom i fjor.

Publisert av Linn Foyn Therkelsen. Sist endret 22.02.2021

Omstillingsarbeidet er i rute. Det viser en gjennomgang av resultatene for 2020.

 

- Vi har nådd målsetningen om antall arbeidsplasser frem til nå. Og jeg har klokkertro på at vi når målet om 350 når omstillingsperioden er over, sier programleder for Samskap, Brita Erlandsen.

 

Fremover vil det bli viktig å legge til rette for at arbeidstakere ønsker å bo i Andøy. Både for nye mennesker som kommer utenfra, og de som allerede bor her.

 

Tok tid før jobbene kom

 

Andøy er nå over halvveis i omstillingsprogrammet, som startet i 2017 og varer til 2023. At det er først nå antallet arbeidsplasser skyter fart, handler om at Samskap støtter prosjektene i en tidlig fase.

 

- Vår jobb er å hjelpe bedriftene til å tenke nytt og få i gang prosjekter. Nå er vi halvveis, og mange av prosjektene realiseres. Det vises i antall nye arbeidsplasser, forklarer Erlandsen.

 

Programlederen mener resultatene er en bekreftelse på det arbeidet Samskap gjør.

 

- Vi er et bra team. Jeg vil også berømme bedriftene. De er fremme i skoene, tenker nytt og ser etter nye markeder og måter å gjøre ting på, sier hun.

 

Viktige prosjekter skal realiseres

 

Omstillingsprogrammet går nå inn i en ny fase der mange viktige prosjekter skal realiseres fremover. Det største potensialet for nye arbeidsplasser, mener programlederen ligger innenfor space.

 

- Det handler om satellittoppskytningsbasen, men aller mest om alle mulighetene den fører med seg. Her skjer det mye spennende, sier Erlandsen.

 

Det inkluderer Andøy teknologipark, innovasjonssenteret Newspace North, leverandørindustrien og muligheter innenfor reiselivet

 

The Whale er også en del av Samskap sin portefølje. I tillegg til sysselsetting, vil en realisering av prosjektet gjøre både Andenes og Andøy til et mer attraktivt sted å bo og besøke. Andre viktige bedrifter hvor det skapes nye arbeidsplasser er blant annet Andfjord Salmon, Vitux og Th. Benjaminsen.

 

 
  • TelefonBilde 76 11 50 00
  • PostboksBilde Postboks 187, 8483 Andenes
  • Besøksadr: Rådhuset Storgt. 68
  • Org.nr. 945 624 809