Digital jobbmesse

header2.jpg - Klikk for stort bilde En av de største utfordringene for næringslivet i Nordland er mangel på arbeidskraft. NAV satser digitalt for å gjøre noe med utfordringen, og arrangerer virtuell jobbmesse 11. mars!

Publisert av Tuva Grimsgaard. Sist endret 05.03.2020

Konkurransen om hoder og hender er stor, både i Nordland og på landsbasis. Tidligere har bedrifter blitt invitert med til jobbmesser i utlandet, men nå tar NAV i bruk nye metoder for å lette tilgangen på kvalifisert arbeidskraft til bedrifter i nord: For første gang i Nord-Norge inviterer vi til jobbmesse i det virtuelle rommet!

 
Målet er at digitale verktøy gjør at arbeidsgivere og arbeidssøkere lettere kan finne hverandre. 
 
Effektivt, miljøvennlig og gratis
- Dette er en effektiv, miljøvennlig og gratis rekrutteringsmesse, forklarer Eirin Fjellvang ved NAV i Andøy. - Denne måten å søke etter arbeidskraft på eliminerer lange avstander. Det kreves ingen reisevirksomhet og ekstra tidsbruk. Man deltar ganske enkelt ved sin egen kontorpult ved hjelp av PC, nettbrett eller mobiltelefon, helt gratis.
 
Arbeidsgivere og jobbsøkere i Nordland, Trøndelag, Troms og Finnmark registrerer seg og sine arbeidskraftbehov i en egen portal som allerede er åpnet. Den finner du her
 
EU-støttet
Prosjektet er et samarbeid med Sverige og Finland. 
 
- European Job Days (EOJD)-messer er støttet av EU-kommisjonen. Messen er for alle bransjer i våre regioner, og vi forventer jobbsøkere fra Norge og hele EU/EØS-området.
 
Målet er at bedriftene i nord skal mer synlige, noe som svarer på den virkelig store utfordringen med å få kompetent arbeidskraft til å flytte nordover. Bedriftene som registrerer seg her, vil nå potensielle arbeidssøkere i hele Europa, inkludert Norge.
 
Virtuell messeavdeling
Alle bedrifter/virksomheter som blir med, får egen virtuell messeavdeling med mulighet for å laste opp egen bedriftspresentasjon og reklamevideo. På messedagen er portalen åpen for direkte chat mellom arbeidssøkere og arbeidsgivernes kontaktpersoner, og jobbintervjuer kan foretas på nett.
 
- Den digitale utviklinga åpner fantastiske muligheter for arbeidslivet. Miljøgevinsten med å ta disse verktøyene bedre i bruk er også formidabel, fortsetter Eirin.
 
Ønsker din bedrift å være med?
Mer informasjon til bedriftene finner du her (PDF, 96 kB).
 
 
  • TelefonBilde 76 11 50 00
  • PostboksBilde Postboks 187, 8483 Andenes
  • Besøksadr: Rådhuset Storgt. 68
  • Org.nr. 945 624 809