Besøk av ungdomsbedrifter

Framtida i Andøy - Klikk for stort bilde Framtida kom i dag på besøk til Samskap. Fire ungdomsbedrifter fra Andøy vgs presenterte prosjektene sine, og lærte mer om å starte og lykkes med egen bedrift. 

Publisert av Tuva Grimsgaard. Sist endret 24.10.2019

Ungdomsbedriften "Old but gold" - Klikk for stort bilde Torsdag åpnet Samskap dørene for ungdomsbedriftene ved Andøy videregående skole. Elevene presenterte bedriftene de har start opp med i høst som en del av faget «Entreprenørskap og bedriftsutvikling».

 
Mat med verdensromtema og miljøvennlig bestikk
Jentene bak bedriften «Rocketfuel» planlegger å lage mat med verdensromtema for Spaceship Aurora. Der er kundegruppen allerede på plass, samtidig som de vil bidra til å bedre tilbudet på besøkssenteret.

Er du spent på hvordan det kommer til å gå, kan du følge dem på instagram: @rocketfuel_ub

I «Natlery» er de allerede i gang med de første forsøkene på å produsere miljøvennlig naturbestikk, som et alternativ til engangsbestikk i plast. 
 
Å utgjøre en forskjell, både i Andøy og i verden, er det flere av ungdommene som er opptatt av.
 
Vil motvirke ensomhet
Mange av elevene ville ta tak i problemer med ensomhet. Ungdomsbedriften «Traino» ønsker å utvikle en app som sikter mot å få folk som vil ha selskap til å trene sammen, mens «Old but gold» vil gjøre en forskjell for ensomme eldre. 
 
Flere av ungdommene har allerede vært i kontakt med lokale aktører for samarbeid.
 
Fikk faglig påfyll
Hos Samskap fikk de unge gründerne faglig påfyll rundt det å starte egen bedrift fra leder Brita Erlandsen og næringskonsulent Robin Jørgensen.
 
Går du med en idé til egen bedrift som kan bidra til nye arbeidsplasser i Andøy? Husk at du kan få støtte fra Samskap til finansiering og planlegging! Se mer på https://www.samskap.info/
 
 
  • TelefonBilde 76 11 50 00
  • PostboksBilde Postboks 187, 8483 Andenes
  • Besøksadr: Rådhuset Storgt. 68
  • Org.nr. 945 624 809