Ansatt har testet positivt

Koronatesting november. Foto Linnft (3).JPG - Klikk for stort bilde I går kveld ble det bekreftet at en ansatt i Andøy kommune er smittet av koronaviruset. Dette er det sjette tilfellet i Andøy den siste tiden.

Publisert av Linn Foyn Therkelsen. Sist endret 10.12.2020

Personen som har testet positivt jobber ved avdeling for psykisk helse og avhengighet.

- Den ansatte har det etter forholdene bra og har milde symptomer, sier kommuneoverlege Astrid B. Holm.

Den smittede er ikke nærkontakt til den smittede familien i Andøy som vi har fortalt om tidligere. Smitteoppsporing er startet og etter all sannsynlighet er personen smittet i annen kommune.

Alle i avdelingen testes

De andre som er ansatt i avdeling for psykisk helse og avhengighet regnes som nærkontakter, og er i karantene frem til 17. desember. De testes i dag.

- Pasienter som har vært i direktekontakt med den ansatte vil motta oppringning fra behandler og fra kommunens smittevernteam. Andre pasienter som har vært hos avdelingen denne uken vil bli kontaktet av sin behandler, sier avdelingsleder for avhengighet og psykisk helse, Tone Neergaard.

Alle ansatte har fulgt gjeldende smittevernregler for tjenester med en til en kontakt.

Pasienter følges opp over telefon

De ansatte som er i karantene jobber nå fra hjemmekontor, og lokalene er stengt.

- Pasienter følges opp på telefon fram til karantenetiden er over.  Spesialisthelsetjeneste og fastlegene informeres for å sikre at det blir en forsvarlig oppfølging av pasientene, sier Neergaard.

Det jobbes med å finne en alternativ løsning til utdeling av brukerutstyr i denne perioden.

.