Andøy-skolene over til grønt nivå

Risøyhamn skole - vinter - Klikk for stort bilde Andøy kommune bestemte fredag ettermiddag at skoler og barnehager i Andøy, inkludert videregående skole og voksenopplæring, går over til grønt nivå natt til mandag 17. januar.

Publisert av Geir Bjørn Nilsen. Sist endret 14.01.2022

Beslutningen ble tatt i kommunens krisestab.

Ordfører Knut Nordmo, som leder krisestaben, understreker at alle skolene raskt må være forberedt på å gå over til et annet nivå dersom smittesituasjonen i kommunen tilsier det.

Trafikklysmodellen barnehager.

Trafikklysmodellen 1.-7. klasse.

Trafikklysmodellen ungdomsskolen.

Trafikklysmodellen videregående skole.

Viktig for nærkontakter

Regjeringen kom med de nye covid-19-reglene torsdag kveld. Smittevernlege Hedda Mørch understreker at mange andværinger må være oppmerksomme på disse endringene fordi de er nærkontakter til smittede.

- Den viktigste endringen er at nærkontakter til smittet, som ikke er husstandsmedlem eller tilsvarende, ikke lengre skal i smittekarantene. Disse anbefales å teste seg tre dager etter nærkontakt og ny test på dag nummer fem etter nærkontakt. I tillegg anbefales de å være ekstra oppmerksomme på symptomer i 10 dager, og får de symptomer skal de være hjemme og teste seg, sier Mørch.

For nærkontakter som er husstandsmedlemmer eller tilsvarende, gjelder samme regler som før. Les mer om dem her under «Karantene og testing»: