Byggesaker i Andøy kommune

byggesak - Klikk for stort bilde Byggesaker behandles i henhold til Plan- og bygningsloven med tilhørende forskrifter. Det er tiltakets art, altså hva du skal bygge som er avgjørende for hvordan du skal søke om tillatelse. Disse reglene er like i alle kommuner. Du må allikevel skaffe deg opplysninger om reguleringsplaner og vedtekter som gjelder for din eiendom. 

Publisert av admin. Sist endret 11.05.2015

Byggetillatelse

Før du går i gang med å bygge må du finne ut om tiltaket er søknadspliktig. Se oversikt over hvilke tiltak som krever søknad. Noen tiltak kan du selv utføre uten å søke tillatelse fra kommunen. Se oversikt over hvilke tiltak som ikke krever søknad. Legg merke til at tiltak som i utgangspunktet ikke krever søknad, men som er i strid med plangrunnlaget eller generelle bestemmelser i plan- og bygningsloven likevel må omsøkes. Informasjon om gjeldende planer får du av kommunen.

Ansvarsrett

I byggesaker skal det i utgangspunktet være noen som tar på seg ansvaret for at tiltaket utføres etter gjeldende lover og regler. For å få ansvar i en byggesak må det søkes om ansvarsrett. Ansvarsrett gis fortrinnsvis til foretak som har sentral godkjenning. Se om foretaket du har valgt har sentral godkjenning. Foretak som ikke har sentral godkjenning kan likevel søke om ansvarsrett av kommunen (lokal foretaksgodkjenning). Kommunen kan også godkjenne en person for ansvarsrett som selvbygger av egen bolig eller fritidsbolig. Noen mindre tiltak krever bare søknad og tillatelse, og kan forestås av deg uten at det gis ansvarsrett. Se oversikt over hvilke tiltak dette gjelder.

Veiledning

Behøver du mer veiledning til utfylling av en byggesøknad kan du besøke oss på teknisk i rådhusets tredje etg.. Her får du hjelp til å avgjøre hva slags skjema du skal sende inn og hva som må undersøkes i forkant. Her får du også alle nødvendige skjema, nabolister, kartgrunnlag og planer. 

 

Byggesaksblanketter

  • {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
{{sprakVariabler[s.stegnavn] }}
Krever innlogging: {{skjemainfo.SkjemaNavn}}
  • {{sprakVariabler[innlogging.InnloggingsTekst]}}

{{sprakVariabler["LoggInnEpost"]}}
*Feil brukernavn eller passord. Vennligst prøv igjen.
*Brukernavn kan ikke være tom
*Passord kan ikke være tom

{{sprakVariabler["GlemtPassordTekst"]}}

*Epostadressen er ikke registrert
vennligst vent...

Du vil straks motta en e-post med kode. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

{{sprakVariabler["NullstillPassordTekst"]}}

Du vil snart motta en e-post med informasjon om aktivering av brukerkontoen din. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

Kontoen din er nå aktivert, trykk på knappen under for å gå videre.

Aktiveringslenken du har trykket på er ikke lengre gyldig

  • {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}

Kontakt

Byggesaksbehandler
Tlf: 76115036
E-post  

Relaterte ressurser

 
  • TelefonBilde 76 11 50 00
  • PostboksBilde Postboks 187, 8483 Andenes
  • Besøksadr: Rådhuset Storgt. 68
  • Org.nr. 945 624 809
Login for redigering