LOS - prosjektet

 

På bakgrunn av den store nasjonale utfordringen knyttet til frafall i videregående skole hvor om lag 30 % av ungdom ikke fullfører på normert tid, er det ansatt en ungdomslos i los - prosjektet. 

Publisert av Linda Alsos. Sist endret 10.09.2018

I Andøy kommune retter ordningen seg primært mot ungdom i alderen 14 - 19 år, men kan også gjelde yngre elever. Målgruppen er ungdom som står utenfor, eller står i fare for å havne utenfor skole og arbeid. I Andøy kommune har vi svært mange unge i alderen 16 – 24 år som har falt utenom skole- og arbeidsliv, statistisk sett er det 34 % som falt ut av videregående skole i tidsrommet 2013-2016.

 

Los - funksjonen skal særlig rettes mot ungdom med høyt skolefravær. Ungdomslosen skal bidra med å styrke ungdommens skoletilknytning, trivsel og mestring gjennom økt samhandling med ungdom, foresatte, skole og aktuelle hjelpeinstanser. Arbeidet skal føre til mer samordnende og tilrettelagte tilbud av nødvendige hjelpetjenester og bidra til at hjelpen som gis i skolen er tilrettelagt ut i fra ungdommens behov. Et mål vil også være å tydeliggjøre behovet for ekstra ressurser opp mot skolefravær, for så å vise viktigheten av gode løsninger som bidrar til at dette blir et varig tilbud.

 

Ungdomslosen etterstreber prinsippet om tidlig intervensjon og har derfor særskilt fokus på forebyggende arbeid i ungdomskolen og overgang til videregående skole. Ungdomslosen vil fungere som ungdommens støttespiller, koordinator, motivator og veileder for ungdommene. Taushetsplikten ivaretas selvsagt der samtykke ikke er gitt. Ungdomslosen er et lavterskeltilbud og det trengs ingen henvisning for å få ett oppfølgingstilbud i prosjektet.

 

 

Gunnvor Kvalvik Eliassen


Telefon 413 27 519

 

  • {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
{{sprakVariabler[s.stegnavn] }}
Krever innlogging: {{skjemainfo.SkjemaNavn}}
  • {{sprakVariabler[innlogging.InnloggingsTekst]}}

{{sprakVariabler["LoggInnEpost"]}}
*Feil brukernavn eller passord. Vennligst prøv igjen.
*Brukernavn kan ikke være tom
*Passord kan ikke være tom

{{sprakVariabler["GlemtPassordTekst"]}}

*Epostadressen er ikke registrert
vennligst vent...

Du vil straks motta en e-post med kode. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

{{sprakVariabler["NullstillPassordTekst"]}}

Du vil snart motta en e-post med informasjon om aktivering av brukerkontoen din. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

Kontoen din er nå aktivert, trykk på knappen under for å gå videre.

Aktiveringslenken du har trykket på er ikke lengre gyldig

  • {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}

Kontakt

Ungdoms-LOS
Tlf: 413 27 519
E-post  
 
  • TelefonBilde 76 11 50 00
  • PostboksBilde Postboks 187, 8483 Andenes
  • Besøksadr: Rådhuset Storgt. 68
  • Org.nr. 945 624 809
Login for redigering