Stønadslånsordningen for fiskefartøy

bilde (13).JPG - Klikk for stort bilde

Om låneordningen ”Stønadslån fiskefartøy”

”Regelverk for stønadslån til fiskefartøy”  ble vedtatt av Andøy kommunestyre 17.12.1997, men er endret/forbedret fem ganger etter den tid.

Kommunestyret har delegert til Næringsstyret å behandle søknader.

Det er næringssjefen som er saksbehandler.

Næringsstyret har møter ved behov – erfaringsmessig hver annen måned.

Her er noen av punktene i regelverket:

Publisert av Marit Strand Nordheim. Sist endret 16.01.2017

Formål:

Skal stimulere til opprettholdelse/fornying av fiskeflåten i Andøy.

Lånet gis som delfinansiering/styrking av egenkapitalen i forbindelse med bygging av nye fartøy, kjøp av gode, brukte fartøy, kjøp/ombygging av brukte fartøy og kjøp av kvoter/fiskerettigheter.

Hvorfor har kommunestyret vedtatt en slik låneordning?

Erfaringsmessig vet vi at bankene og/eller Innovasjon Norge krever egenkapital i en størrelsesorden som ikke fartøyeier klarer å stable på bena.  Spesielt de yngre.

Kommunen er derfor villig til å yte lån for å styrke egenkapitalen, slik at båtprosjektene lar seg gjennomføre.

Stønadslån:

Lånet gis som rente- og avdragsfritt lån i 4-fire-år, for deretter nedbetaling over 5-fem-år.

Den lange rente- og avdragsfrie perioden gjør at bankene ser på disse lånemidlene som en del av krevd egenkapital i prosjektene.

Likviditetslån:

I ekstraordinære tilfeller kan likviditetslån ytes som rente- og avdragsfritt lån i inntil 2-to--år, for deretter nedbetaling over 3-tre-år.

Kvotelån:

Kvotelån ytes med en rente- og avdragsfri periode på 2-to-år, for nedbetaliing over 5-fem-år.

Hvor mye kan kommunen yte som lån?

Lånet gis med inntil 25% av kostpris/kjøpesum for nybygg og kjøp av gode, brukte fartøy og vesentlige ombygginger.

Søker/fartøyeier/hovedaksjonær under 35 år, kan ytes stønadslån inntil 35% av kostpris for nybygg/kjøp av gode brukte fartøy.  Dette for å legge ekstra godt til rette for yngre personer, som vil etablere seg med eget fartøy.

Næringssjefen gir utfyllende informasjon om låneordningen.

• {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
{{sprakVariabler[s.stegnavn] }}
Krever innlogging: {{skjemainfo.SkjemaNavn}}
  • {{sprakVariabler[innlogging.InnloggingsTekst]}}

{{sprakVariabler["LoggInnEpost"]}}
*Feil brukernavn eller passord. Vennligst prøv igjen.
*Brukernavn kan ikke være tom
*Passord kan ikke være tom

{{sprakVariabler["GlemtPassordTekst"]}}

*Epostadressen er ikke registrert
vennligst vent...

Du vil straks motta en e-post med kode. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

{{sprakVariabler["NullstillPassordTekst"]}}

Du vil snart motta en e-post med informasjon om aktivering av brukerkontoen din. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

Kontoen din er nå aktivert, trykk på knappen under for å gå videre.

Aktiveringslenken du har trykket på er ikke lengre gyldig

• {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}

bilde av Brita  Erlandsen