Rock Mot Rus

 ampflight - Klikk for stort bilde Rock Mot Rus-festivalen i Andøy har vært arrangert årlig siden 1983. Det gjør denne særegne festivalen ytterst i havgapet til landets eldste og største ungdomsfestival – og er blitt et ungdomskulturelt fyrtårn med stor betydning både for nordlendinger, og i landet for øvrig. At festivalen er rusfri gjør den også til en av svært, svært få som er tilgjengelig for ungdom under 18 år.

Publisert av admin. Sist endret 12.08.2015

Rock  Mot Rus er et selvstendig prosjekt drevet, organisert og eid av ungdom i Andøy, med stort engasjement og sterk lokal forankring i Andøy og Vesterålen og Nord-Norge. Arbeidet med festivalen sveiser landsdelens unge sammen. RMR blir på denne måten en uformell utdannelse i organisasjon, ledelse, musikk og kultur. En trygg ramme med voksne ledere, som viser at de har tro på ungdommens muligheter til å realisere egne prosjekter.

RMR ønsker å styrke ungdomskulturen ved å utvikle ungdommens eget uttrykk på tvers av kommune- og fylkesgrenser. Gjennom RMR gis de unge en mulighet til å skape på egne premisser, som igjen skaper tilhørighet til hjemkommunene og landsdelen.

Som en konsekvens av dette vil RMR årlig arrangere en festival med høy kvalitet på produksjon, artister og programprofil for øvrig. I tillegg arrangerer RMR kurs, samt driver andre kunstneriske prosjekter, som knyttes opp mot festivalen.

 
  • TelefonBilde 76 11 50 00
  • PostboksBilde Postboks 187, 8483 Andenes
  • Besøksadr: Rådhuset Storgt. 68
  • Org.nr. 945 624 809
Login for redigering