Stort engasjement fra deltagerne på workshop om omstilling 23.03.2017

Gruppene var .JPG - Klikk for stort bilde  I arbeidet med å kartlegge næringslivet og lage strategi for omstillingsarbeidet i Andøy, har det blitt gjennomført flere åpne møter, intervjuer med næringsaktører og nå en workshop for å kvalitetssikre at de viktigste momentene har kommet med når vi skal beskrive nåsituasjon, utfordringer og muligheter. Både næringslivsledere, ungdomsrådet, Nordland fylkeskommune, innovasjon Norge, konsulentfirmaet Essensi og ansatte fra administrasjonen i kommunen var invitert til møtet på Andrikken torsdag 23.03.  

Publisert av Marit Strand Nordheim. Sist endret 27.03.2017

Berit Laastad 1.JPG - Klikk for stort bilde

 

 Møtet startet med at Berit Laastad fra Essensi som har hatt ansvaret for å lage en kartlegging av nåsituasjon og videre beskrive de muligheter vi har i femtiden, la frem det som har kommet frem i tidligere møter og intervjuer. Det har vist seg at det har vært stor enighet blandt alle som har deltatt i kartleggingsarbeidet at det er 5 satsningsområder som peker seg ut. De kan deles inn i følgende:

Ivrig diskusjon om omstilling - Klikk for stort bilde

 

 

 

 

 

Næringsutvikling:

 1. Primærnæring og havbruk
 2. Reiseliv og opplevelse
 3. Teknologi og kompetanse

 

 

Gruppe ole Johnny.JPG - Klikk for stort bilde

 

 

 

 

 

Samfunnsutvikling:

 1.  Attraktivt bosted for unge
 2. Attraktivt etableringssted

 

Det ble jobbet i grupper for å gjennomgå delstrategiene. Gruppene ble også utfordret på å mene noe om hvor stor vekst de mente de ulike startegiområdene kunne gi. Det var svært engasjerte møtedeltakere, og kreativiteten var stor. Det var også fint å se hvordan representantene fra ungdomsrådet bidro med gode tilbakemeldinger i gruppene.

Tom Bjørvik.JPG - Klikk for stort bilde

 

Gruppene avsluttet dagen med å legge frem det de hadde snakket om på gruppene. Det var stor enighet om å gå videre med de 5 satsningsområdene skissert over. Optimismen var stor og deltakerne på workshopen trodde vi i tiden fremover vil kunne få tilsammen 350 nye arbeidsplasser i Andøy.

Formannskapet vil få saken "søknad om å bli omstillingskommune" til behandling 29.03. Da vil også rapporten fra konsulentfirmaet essensi legges ved sammen med fylkeskommunens utredning. Videre vil denne saken behandles av kommunestyret 03.04. og etter dette sendes søknaden videre til Nordland fylkeskommune. De har frist til 07.04 på å sende saken videre til kommunaldepartementet. Da vil vi kunne få svar i revidert statsbudsjett om kommunen får status som omstillingskommune.

 • {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
{{sprakVariabler[s.stegnavn] }}
Krever innlogging: {{skjemainfo.SkjemaNavn}}
 • {{sprakVariabler[innlogging.InnloggingsTekst]}}

{{sprakVariabler["LoggInnEpost"]}}
*Feil brukernavn eller passord. Vennligst prøv igjen.
*Brukernavn kan ikke være tom
*Passord kan ikke være tom

{{sprakVariabler["GlemtPassordTekst"]}}

*Epostadressen er ikke registrert
vennligst vent...

Du vil straks motta en e-post med kode. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

{{sprakVariabler["NullstillPassordTekst"]}}

Du vil snart motta en e-post med informasjon om aktivering av brukerkontoen din. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

Kontoen din er nå aktivert, trykk på knappen under for å gå videre.

Aktiveringslenken du har trykket på er ikke lengre gyldig

 • {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
SAMSKAP
 
 • TelefonBilde 76 11 50 00
 • PostboksBilde Postboks 187, 8483 Andenes
 • Besøksadr: Rådhuset Storgt. 68
 • Org.nr. 945 624 809
Login for redigering