Tiltak iverksatt i to barnehager

Myrulla - Klikk for stort bilde Tiltak er iverksatt i to barnehager i Andøy for å stoppe smittekjeden umiddelbart dersom to personer med korona-liknende symptomer viser seg å være smittet. 

Publisert av Tuva Grimsgaard. Sist endret 18.03.2020
Vi har to personer i Andøy med korona-liknende symptomer, hvorav den ene nylig har vært i Sør-Norge, og den andre personen har vært i nærkontakt med førstnevnte. Begge to er nå i isolat og vil bli testet for korona. 

- Heldigvis har dette blitt oppdaget så tidlig i forløpet at vi har mulighet til å stanse en mulig smittekjede dersom det skulle vise seg at de er smittet, sier smittevernlege Astrid B. Holm. - Vi har kartlagt hvem de to har vært i kontakt med og potensielt kan ha smittet, og iverksatt tiltak i to barnehager på bakgrunn av dette. 
 
Det første mistenkte tilfellet er en person med tilknytning til Barnas Hus. Inntil testsvaret kommer tilbake holdes derfor alle berørte barn i Barnas Hus og ansatte vedkommende har hatt nærkontakt med i karantene. Barnehagen vaskes i morgen, før noen får komme tilbake dit. 
 
Det andre mistenkte tilfellet er en person i omgangskretsen til et av barnehagebarna i Myrulla barnehage. Barnet holdes i karantene, og barnehagen vaskes ned før noen får komme tilbake dit.
 
- Vi har vært i kontakt med alle som nå må i karantene eller må finne andre løsninger for barna sine mandag som en følge av dette, avslutter Holm. - Vi håper i det lengste at det skal vise seg å være en helt vanlig forkjølelse, og selv om det skulle vise seg å være korona vil de iverksatte tiltakene kunne bryte smittekjeden før flere blir smittet.
 
 
  • TelefonBilde 76 11 50 00
  • PostboksBilde Postboks 187, 8483 Andenes
  • Besøksadr: Rådhuset Storgt. 68
  • Org.nr. 945 624 809
Login for redigering